HTK-SEN'e mobbing mi uygulanıyor? HTK-SEN'e mobbing mi uygulanıyor?

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA), Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın CNN Türk’teki açıklamalarına ilişkin bir bildiri yayımladı.

TATCA, Bolat’ın hava trafik kontrolörlerine yönelik açıklamalarını dikkatle takip ettiklerini belirterek, görevlerini ulusal ve uluslararası havacılık kurallarına uygun olarak yürüttüklerini vurguladı. Mesleğin gerektirdiği yüksek standartlara uygun çalıştıklarının altını çizen dernek, havalimanları ve hava sahası trafik yoğunluğu bakımından rekor seviyelere ulaşıldığını kaydetti.

Mesleğin Önemi ve Destek Beklentisi

Açıklamada, hava trafik kontrolörlerinin mesleklerinin önemini ve değerini göstermek için büyük çaba sarf ettikleri ifade edilerek, “Havacılık paydaşlarından emeklerimizin görmezden gelinmesi yerine haklı çabamıza destek bekliyoruz” denildi.

"Yorgunluk Risk Yönetimi" Vurgusu

TATCA, “Fatigue Risk Management” (Yorgunluk Risk Yönetimi) konusuna dikkat çekerek, aşırı yorgunluk, stres ve duygusal zorlukların hava trafik kontrolörlerinin görevlerini güvenli bir şekilde yapmalarını olumsuz etkilediğini belirtti. Açıklamada, hava trafik kontrol hizmetlerinin güvenliğinin ve kalitesinin korunmasının kritik öneme sahip olduğu ve bu konuda havacılık otoritelerinin desteğinin gerekliliği vurgulandı.

Son olarak, kontrolörlerin mesleki sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve gerektiğinde hukuki alanda kendilerini savunmaya hazır olduklarını belirten TATCA, kamuoyunda yanlış algıların oluşmaması için çabalarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.