Lufthansa Grubuna, bir hava yolu şirketini daha yutması için yeşil ışık yandı.

Avrupa Komisyonu, İtalyan hava yolu ITA'nın (Alitalia'nın halefi) yüzde 41'ini almak için geçtİğimiz yıl 325 milyon euro teklif veren Lufthansa'ya şartlı onay verdi. İki şirket arasında yapılan anlaşma Lufthansa'ya şirketteki hissesini artırmak veya şirketin tamamını satın almak için çeşitli seçenekler sunduğu için Avrupa Komisyonu anlaşmayı detaylı şekilde incelemeye karar vermişti.

Avrupa Komisyonu şimdi, gerek İtalyan hükümetinin gerekse Lufthansa'nın bu yöndeki endişeleri gidermeye dönük taahhütte bulunmasından dolayı satışa yeşil yaktı. Verilen taahhütlerden birini bir veya iki rakip hava yolunun Roma ve Milano'dan Orta Avrupa'ya kesintisiz uçuş yapmasına izin verilmesi oluşturuyor.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Ayrıca Milano'da bulunan Linate Havalimanı'ndaki kısa mesafeli kalkış ve iniş slotları da rakip hava yollarına devredilecek.

Verilen taahhütler arasında, İtalya'dan ABD ve Kanada gibi uzak mesafeli destinasyonlara yapılacak uçuşlarda rakiplerle anlaşmalar yapılması da yer alıyor. Bu, havalimanlarındaki slot takaslarını veya havayollarının biletleme gibi seyahatin belirli yönlerinde birbirleriyle koordineli çalışması anlamına geliyor.

ITA Airways, 2017 yılında İtalyan devletine geçen Alitalia'nın yerine 2021 yılında kuruldı. Alitalia, 2000 - 2020 arasında toplam 11.4 milyar euro zarar etmişti.

Avrupa Komisyonunun, Lufthansa'nın girip tekel olmasıyla İtalya'da uçak bileti fiyatlarının yükselmeyeceğinden emin olmak istediği ifade ediliyor. Komisyon, İtalya ile Orta Avrupa arasındaki bir dizi kısa mesafeli rotanın yanı sıra ABD ile Kanada arasındaki uzun mesafeli rotalarda rekabetin sınırlanmasından ve buna bağlı olarak da hizmet kalitesini düşmesinden ve fiyatların artmasından endişe ediyordu.

Kaynak: TURİZM GÜNCEL