Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-SEN), yeniden başlattığı inisiyatif almadan çalışma (İAÇ) uygulaması sonrasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

HTK-SEN Genel Başkan Yardımcısı Rabia Demir Karabaş'ın eş durumu sebebiyle görev yaptığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki görevine son verildi. Karataş’a eski görev yaptığı yere acilen dönmesi tebliğ edildi. 

Konuya tepki gösteren Sendika’dan da açıklama gecikmedi. HTK-SEN tarafından şu açıklama yapıldı:

"Dün DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bir resmi yazıyla, eş durumu mazeretinden ötürü yaklaşık 2 yıldır İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Genel Başkan Yardımcımız Rabia DEMİR KARABAŞ’ın görevlendirmesine hiçbir hukuki ve fiili sebep yokken son verilerek, eski görev yerine ivedilikle dönmesi tebliğ edilmiştir.

İlgili yetkililer bir taraftan kamuoyu önünde “İAÇ diye bir faaliyet yürütülüyor, etkisi yok, yaparlarsa yapsınlar” diyerek faaliyetin etkisini inkar ederken, diğer taraftan yürütülen faaliyeti baskılamak için bir anneyi eşinden ve küçük çocuklarından ayırıp, kurulu düzenini terk etmeye zorlamak suretiyle mobbing uygulamakta bir beis görmemektedir. 

Verilen sözleri yerine getirmek ve ülkemizin de menfaatleri doğrultusunda konuyu çözümlemekten başka her türlü yola tevessül eden bu zorba yönetim anlayışı, kişiler üzerinden baskı uygulayarak idari yetkilerin de kötüye kullanımına hizmet etmekte, adeta yangına benzin dökmekte ve konuyu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir. 

Bilinmelidir ki baskı ve mobbing yöntemleri hiç kimseyi yıldıramayacak, bu tür adımlar ülkemizin menfaatleri için mücadele eden hava trafik kontrolörlerimizi birbirine daha da kenetlemekten başka bir neticeye ulaşamayacaktır.

Her şeyden önce sendikal hakların kullanımının sıkı bir Anayasal, yasal ve yargısal koruma altında olduğu unutulmamalıdır. Bu çerçevede Genel Başkan Yardımcımıza yönelik mobbing faaliyetine ilişkin olarak avukatlarımızca yargı yoluna başvurulacak olup, ilaveten Sendika Yönetim Kurulu kararıyla ilan edilen İAÇ faaliyeti tarihinin 21 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir. 

Sendika yöneticilerimize ve üyelerimize karşı baskı ve mobbing politikasının sürdürülmesi halinde daha ileri seviyede sendikal enstrümanların kullanılacağını da peşinen ikaz ve ilan etmek isteriz. 

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."