CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, yaklaşık 5,5 yıldır tarifeli uçuşların yapılmadığı Balıkesir Merkez Havaalanı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda değişiklik yapılmasıyla ilgili torba kanun teklifi üzerine TBMM'de konuşan Sarı, havaalanının atıl durumda olduğuna dikkat çekerek, Balıkesir halkının yararına kullanılmasını önerdi.

5,5 Yıldır Uçak İnmeyen Havaalanı

2019 yılında faaliyete geçen ve 1 milyon yolcu kapasitesine sahip Balıkesir Merkez Havaalanı'na bugüne kadar tek bir uçak dahi inmemiş durumda. Milletvekili Serkan Sarı, havaalanının inşaatı için bugünkü kurla 525 milyon lira harcandığını belirterek, 65 personelin 24 saat boyunca çalışmasına rağmen havaalanının atıl kaldığını söyledi.

"Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne Teslim Edin" Önerisi

CHP'li Sarı, havaalanının bu şekilde kullanılmamasının bir israf olduğunu vurgulayarak, "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bu havaalanını teslim edin; en azından Balıkesir halkına kazandıralım, burayı fuar, kongre merkezi yapalım" dedi. Böylece, havaalanının Balıkesir ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Personel ve İşletme Giderleri Devam Ediyor

DHMİ faaliyet raporlarına dikkat çeken Sarı, havaalanının personel ve işletme giderlerinin hazineden karşılandığını belirtti. 2022 yılında 40 milyon lira, 2023 yılında ise 72 milyon lira harcanan havaalanına, 2024 yılında 150 milyon lira harcanması planlanıyor. Bu harcamaların uçak inmemesine rağmen yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Hayalet Havaalanı"

Sarı, "Hayalet havaalanı hâline getirdiğiniz bu havaalanına 5,5 yılda kaç tane tarifeli uçak indirdiniz biliyor musunuz? Sıfır uçak indirdiniz. Utanıyor musunuz bilmiyorum; bu, Balıkesir halkına bir utançtır" dedi. Havaalanının kullanılmaması nedeniyle bakım ve onarım ihaleleriyle ayakta tutulmaya çalışıldığını da ekledi.

Yatırım Politikalarına Eleştiri

Dünya genelinde yolcu sayısı arttı Dünya genelinde yolcu sayısı arttı

AKP iktidarının yatırım politikalarını eleştiren Sarı, "AKP'nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün bakanlarımız çıktıklarında ‘Hava yolunu halkın yolu yaptık’ dediler ama Balıkesir halkına hiç kimse dönüp bakmıyor. Yazıklar olsun size!" ifadelerini kullandı.

Sarı, Balıkesir Merkez Havaalanı'nın bu şekilde atıl kalmasına artık son verilmesi gerektiğini belirterek, "Balıkesir halkı size bakıp gülüyor, eğleniyor. Gelin, şu havaalanını kullanmayacaksanız bari lunapark yapın da çocuklar eğlensin, çocuklar gülsün. Yazıktır size!" dedi. Havaalanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilerek daha etkin bir şekilde kullanılmasını talep etti.