Air Serbia, önümüzdeki dönemde filosunu genişletmek ve yolcu deneyimini iyileştirmek için yatırımlarını artıracağını duyurdu. Bu kapsamda Belgrad Havalimanı'ndaki iyileştirmeler, uçak içi ikram hizmetleri, sık uçan yolcu programı ve kabin ürünlerinde değişiklikler planlanıyor.

Belgrad Havalimanı’nda Yeni Yatırımlar

Air Serbia CEO’su Jiri Marek, “Filo büyütme yatırımları, daha fazla destinasyon ve bağlantı sağlamaya odaklanacak. Aynı zamanda, müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak için ürünlerimize yatırım yapmaya devam etmek istiyoruz. Belgrad Havalimanı’nda mevcut salonun iki katı büyüklüğünde yeni bir premium lounge açacağız. Ayrıca, yüksek değerli müşterilerimiz için tamamen ayrı bir premium check-in alanı olacak” dedi.

İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

Uçak İçi Deneyim ve Yeni Sık Uçan Yolcu Programı

Marek, uçak içi deneyimi geliştirmek amacıyla ikram hizmetlerini ve satın al-on-board seçeneklerini iyileştireceklerini belirtti. Kabinlerin ergonomik ve hafif koltuklarla yenilenmesi de planlar arasında. Ayrıca, Bluebox ile içerik akışı için yürütülen pilot projenin tamamlanmak üzere olduğunu ve bu hizmetin getirisini değerlendireceklerini söyledi.

Air Serbia, yıl sonuna kadar mevcut Etihad Guest programını sonlandırarak, harcama bazlı yeni bir sık uçan yolcu programı sunmayı planlıyor. Bu program, müşterilerin günlük alışveriş, benzin alımı veya sinema gibi aktivitelerde puan kazanmalarını sağlayacak.

Filoda Standartlaşma

Havayolu, filosundaki kabin çeşitliliğini azaltarak standartlaşmayı hedefliyor. Mevcut ATR72, Airbus A320 ailesi ve A330-200 uçakları, önceki operatörlerden farklı kabin düzenlerine sahipti. Yeni düzenleme ile her uçak tipinde koltuk sayısı sabit olacak: ATR72'lerde 72, A319'larda 144 ve A320'lerde 180 koltuk.

Air Serbia, bu yatırımlarla hem hizmet kalitesini artırmayı hem de müşterilerine daha geniş ve konforlu seyahat imkânları sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: AERONEWS24