Emirates, 7 Temmuz'da kutlanacak Dünya Çikolata Günü öncesinde yolcularının çikolata deneyimlerine dair bazı lezzetli bilgiler sundu. Dubai merkezli havayolu şirketi, 2023 yılında yolcularının tüm sınıflarda 45 milyondan fazla lüks çikolata parçası tükettiğini belirtti. Ayrıca, uçak içi ikram seçeneklerinin bir parçası olarak çeşitli çikolatalı tatlılar da sunuldu.

Orta Doğu’nun önde gelen havayolu şirketi, 140 küresel destinasyona yaptığı uçuşlarda, tüm sınıflarda imza niteliğindeki yemek hizmetinin bir parçası olarak zanaat çikolataları servis ediyor. Geçtiğimiz yıl, Emirates’in ekonomi sınıfı yolcuları 36.3 milyon çikolata tüketirken, yeni premium ekonomi kabini yolcuları 322.000 çikolata keyfi yaşadı.

Business Class'ta, Emirates yolcuları 8.2 milyon çikolatayı tüketti. First Class uçma ayrıcalığına sahip olanlar ise sınırsız çikolata erişimine sahip olup, 122.000 büyük gurme çikolata kutusunu adeta tüketti. Hatta, first class yolcuları, uçuşlarının sonunda bu kutulardan favori çikolatalarını yanlarında götürmeleri için davet ediliyor.

Havayolu şirketine göre, dünya genelindeki seçkin çikolatacılarla yakın işbirliği yapılıyor ve sık uçan yolcuların çikolata çeşitlerinden sıkılmamaları için her üç ayda bir çikolata teklifleri değiştiriliyor. Şu anda, Emirates, prestijli şefler ve çikolata gurmelerinin tercihi olarak tanınan Fransız çikolatacı Valrhona ile işbirliği yapıyor. 1922 yılında Fransa'da kurulan Valrhona, mükemmellik ve yenilikçiliğe adanmışlığı ve etik kaynak sağlama ve çevresel sorumluluk konusundaki bağlılığı ile tanınıyor. Emirates, Valrhona ile işbirliği yaparak ilk sınıf yolcuları için özel bir lüks çikolata kutusu oluşturdu ve bu çikolatalar yemek sonrasında sunuluyor.

Valrhona'nın Küresel Seyahat Perakende Direktörü Zeyneb Larabi, "Emirates ile işbirliği yapmak, mükemmellik, detaylara dikkat ve unutulmaz deneyimler yaratma konusundaki ortak değerlerimizi vurguluyor. Bu işbirliği, sadece lezzetli bir ürün sunmanın ötesine geçiyor, Emirates deneyimini yaşayan müşteriler için kalıcı anılar yaratıyor" dedi.

Emirates Çikolata2

Emirates müşterileri için düzenli olarak değişen çikolatalar, dünya çapında en tanınmış üreticilerden seçiliyor. Bu üreticiler arasında Bateel, Coco Jalila ve Forrey & Galland (BAE), Butlers (İrlanda), Godiva, Canonica ve Neuhaus (Belçika), Pacari (Ekvador) ve Hotel Chocolat (Birleşik Krallık) yer alıyor. Çikolata markaları, içerikleri, koyu, sütlü veya beyaz çikolata olup olmamaları, bonbonlar, pralinler veya trüfler gibi çeşitli nedenlerle seçiliyor.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Çikolata, Emirates müşterilerine sunulan tatlı seçeneklerinde her zaman yer alıyor. Ayrıca, havayolunun uzun rotalarında, atıştırmalık tepsilerde çikolata barları servis ediliyor ve bayram kutlamalarında çocuklara çikolatalı şekerler sunuluyor. Emirates'in Airbus A380 filosundaki uçak içi salonlarda ise vegan ve vegan olmayan çikolatalı ikramlarla tüm damak zevklerine hitap ediliyor.

Kaynak: AERONEWS24