Alman Seyahat Birliği (DRV), en büyük üyesi ve Avrupa'nın lider tur operatörlerinden TUI'nin birlikten ayrılma kararıyla sarsıldı. DRV, bu kararın, tüm TUI şirketlerini kapsadığını belirterek, durumu üzüntüyle karşıladığını açıkladı.

DRV tarafından yapılan açıklamada, "Alman Seyahat Birliği, uzun süredir üyemiz olan TUI'nin ayrılma kararını üzülerek karşılamıştır. DRV, seyahat endüstrisinin ekonomik ve politik çerçevesini olumlu yönde şekillendirmek için tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir." ifadeleri yer aldı.

Bakan Şimşek: Yurt Dışına Çıkış Harcı Artışında Nihai Karar Verilmedi Bakan Şimşek: Yurt Dışına Çıkış Harcı Artışında Nihai Karar Verilmedi

TUI'nin Ayrılma Nedenleri

TUI'nin bu kararı, tur operatörlerine yeni yükler getireceği belirtilen yeni paket tur yönetmeliğine karşı kendi lobisini oluşturma amacı taşıyor. TUI'den yapılan açıklamada, "DRV'nin üyelik yapısı nedeniyle farklı konuları ele almak istediğini anlıyoruz. Ancak, mevcut uluslararası rekabet ortamı göz önüne alındığında yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğu görülüyor." denildi.

Gelecek Planları

TUI’nin, outgoing turizm ve kendi çıkarlarını merkeze alan bir lobi faaliyeti yürütmesi bekleniyor. Bu adım, şirketin uluslararası rekabette daha etkin olabilmesi için atılmış stratejik bir hamle olarak değerlendiriliyor. DRV ise, bu gelişmenin ardından sektördeki temsil gücünü korumaya ve üyelerinin çıkarlarını savunmaya devam edeceğini belirtiyor.