Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı çıkış harçlarına yapılması planlanan zam ve vergi düzenlemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, az kazananlardan en az vergi alınacak bir sistem kurmayı hedeflediklerini belirtti.

ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı

Habertürk ve Bloomberg HT ortak yayınında Fevzi Çakır’ın sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, yurt dışı çıkış harçlarına yönelik planlanan zamla ilgili olarak, "İmkanı olmayan birisi yurtdışına gidebilir mi? Biz de imkanı olandan vergi alınmasını taslağa aldık," dedi. Şimşek, harç artışına ilişkin nihai kararın henüz verilmediğini kaydetti.

Şimşek, vergi taslağı ile ilgili yapılan eleştirileri de değerlendirerek, "Vergilendirilmeyen alanlardan vergi almak, yeni bir vergi yükü getirmek değil. Koparılan yaygaralar doğru değil," ifadelerini kullandı. Ayrıca, 23 yaşına kadar yurt dışı çıkış harcının alınmamasının gündemde olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, asgari ücret, vergi taslağı, EYT düzenlemesi ve muhalefetin ekonomi politikaları eleştirileri hakkında da açıklamalarda bulundu. Vergi sisteminin daha adil ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Taslak ham bir taslak. Yurt dışı çıkış harcında taslağın son hali verilmedi," dedi.

Bu açıklamalar, kamuoyunda yurt dışı çıkış harcı ve vergi düzenlemeleri konusunda merakla beklenen detaylara ışık tuttu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın nihai kararlarını ne zaman açıklayacağı ise henüz bilinmiyor.