Türkiye’den Almanya’ya dönen adamın üstünden 8 bin euro nakit ve 70 bin euro değerinde sahte dolar çıktı. Adam hakkında soruşturma başlatıldı.

Almanya’nın Kuzey Ren Westfalya eyaletinde bulunan Köln havalimanında yakalanan Türk’ün üstünden 8 bin Euro nakit para, bavulundan ise 70 bin Euro değerinde sahte dolar çıktı. Adamı ilk teşhis eden ise büyük miktarlarda paranın kokusunu alan “Skadi” isimli polis köpeği oldu.

İGA İstanbul Havalimanı  Avrupa’nın “En İyi Havalimanı” seçildi İGA İstanbul Havalimanı Avrupa’nın “En İyi Havalimanı” seçildi

Köln Gümrüğü olayın, 26 Haziran günü yaşandığını duyurdu. Açıklamaya göre Türkiye’den gelen uçaktan inen ve Köln’de ikamet eden bir Türk, gümrüğe beyan edilecek bir şeyi olmadığı için yeşil kapıdan geçmek istedi. Ancak o sırada Köln/Bonn Havalimanı’ndaki çok miktarda nakit para tespit edebilen iki köpekten biri olan “Skadi” adama doğru koşmaya başladı.

Gümrük görevlileri adamı derhal durdurdu ve arama yaptı. Adamın üstünden 8000 Euro nakit çıktı ancak bavulunu arayan memurlar içinde 70 bin Euro değerinde toplam 3 bin ABD doları olduğunu gördü. Bavuldan çıkan dolarların sahte olduğu açıklandı.

Gümrük görevlileri yakalanan adam ve el konulan sahte paraları Köln Polis Merkezindeki Kriminal Soruşturma Departmanına teslim etti.

Polis köpeği Skadi her cinsten parayı yakalıyor
Köln’deki ana gümrük idaresinin basın sözcüsü Jens Ahland, polis köpeği Skadi’nin çok miktarda, farklı para birimlerinin kokusuna alışmış durumda olduğunu ve bir insandan bu kokuyu alır almaz koşmaya başladığını belirtti.

Ahland “Skadi altı yaşında bir Alman Çoban köpeği ve beş yıldır bizim için havaalanında çalışıyor. Sadece bakıcısıyla para aramakla kalmıyor, aynı zamanda boş zamanlarını ve daha sonra emekliliğini de onunla geçiriyor.” dedi.