Kuzey-Westfalen Ulaştırma Bakanlığı'nın yeni bir yönergesine göre, Düsseldorf ve Dortmund havalimanlarında Euro 2024 futbol turnuvası sırasında futbolcular için gece uçuş yasağı uygulanmayacak. WDR'ın bildirdiğine göre, bölge yönetimleri 14 Temmuz'a kadar bu havalimanlarındaki gece uçuş yasağından istisna yapabilecekler.

Corendon, Hull City'i yeniden Türkiye'ye getirecek Corendon, Hull City'i yeniden Türkiye'ye getirecek

Normalde, her iki havalimanında da saat 22.00'den sonra yolcu uçakları kalkış yapamıyor. Ancak yeni yönergede, "UEFA Erkekler Avrupa Futbol Şampiyonası 2024'ün final aşaması, grup aşamasının aksine, zaman açısından sınırlı özel bir durum yaratıyor," denilerek, turnuvanın sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için mevcut işletme kısıtlama saatlerinden sapılmasına izin verildiği belirtiliyor.

Bu karar, Euro 2024'ün başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve futbolcuların seyahatlerinin yönetilmesi için alınmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Havalimanlarındaki bu geçici düzenleme, turnuva süresince seyahat edecek futbolcular ve destek ekipleri için önemli bir rahatlık sağlayacak.