Emirates, 45 milyondan fazla çikolata ikram etti Emirates, 45 milyondan fazla çikolata ikram etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Sürekli artan yolcu sayısı doğrultusunda da Trabzon Havalimanımızı genişletmek ve Trabzon'umuza yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalarımızı da başlattık ve devam ediyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'ndaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Akyazı Stadyumu'nun yanında Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden birini inşa ettiklerini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nın ülkenin en yoğun havalimanlarından biri olduğuna dikkati çekti.

Mevcut havalimanının 2023'te iç ve dış hatlarda yaklaşık 3,5 milyon yolcuya hizmet sunduğunu anımsatan Uraloğlu, böylece ülke havalimanları arasında 9'uncu sırada yer aldığına işaret etti.

Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'ndan şu anda 19 şirketle 11 ülkede 20 noktaya dış hatlardan, 4 şirketle 8 lokasyona da iç hatlardan ulaşım sağlandığını aktardı.

Trabzon ve Suudi Arabistan arasında direkt seferleri de başlattıklarını vurgulayan Uraloğlu, "Yaz dönemi boyunca gerçekleşecek uçuşlarda Trabzon'dan direkt uçuşla hem Cidde'ye hem de Riyad'a seyahat mümkün oldu. 2024 yılı yaz sezonunda Trabzon'dan Suudi Arabistan'a Türk Hava Yolları (THY), Flynas ve Flyadeal şirketleri tarafından toplam 817 adet uçuş planlanıyor. Bu seferlerle hem Trabzon turizmi ve ekonomisi gelişecek hem de hac ibadeti ve umre seyahatlerini gerçekleştirecek vatandaşlarımız için de büyük bir kolaylık sağlanmış olacak. Mayıs ayında da THY 4 hac seferi gerçekleştirdi." dedi.

Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nda yolcu artışını gözlemlemeye devam ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Bu yıl daha nisan sonu itibarıyla 877 binin üstünde yolcu ağırladı ve 2023 yılı ilk 4 aya göre artış oranı yüzde 18 oldu. Bu noktada yıl sonunda Trabzon Havalimanı'ndaki yolcu sayısının 4 milyonu geçeceğini öngörüyoruz. Sürekli artan yolcu sayısı doğrultusunda da Trabzon Havalimanımızı genişletmek ve Trabzon'umuza yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalarımızı da başlattık ve devam ediyoruz. Mevcut iç hatlar terminal binasına iki adet sabit yolcu köprüsü ve körük ekleyeceğiz. Körüklerden birincisinin yapımı devam ediyor. Yaklaşık 2 ay sonra hizmete almayı planladık.

Özellikle yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binasının aciliyeti vardı. 23 Mayıs'ta da bu binalarımızın geçici kabullerini gerçekleştirdik. Ufak tefek tamamlanacak işlerin ardından yeni dış hatlar gelen yolcu terminalimizi temmuz ayı içerisinde hizmete almayı planlıyoruz. CIP binasını da işletici firma THY kendi konseptine göre iç düzenlemeler yaptıktan sonra hizmete açmış olacak. Yatırım programına aldığımız Trabzon yeni havalimanı yapım ihalesini de önümüzdeki süreçte başlatacağız. Bu düşüncelerle havalimanımızdaki yapım çalışmalarını başarıyla sürdüren Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ediyorum." (TRT)