Türk Hava Yolları (THY) İsrail uçuş iptallerinin süresini uzattı mı?

Milli bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları'nın önemli destinasyonlarından biri olan İsrail'in Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı için uçuş iptallerinin bir süre daha süreceği öğrenildi.

Geçen yaz Türk Hava Yolları, Ben Gurion havalimanına ve havalimanından uçan yolcu sayısında dördüncü sırada yer almıştı. Türk Hava Yolları, 7 Ekim'e kadar İstanbul-Tel Aviv hattında günlük 10'dan fazla uçuş gerçekleştirdi.

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların patlak vermesinden kısa bir süre sonra Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklamada Ekim 2024'e kadar uçuşların askıya alındığı bildirilmişti. Türk Hava Yolları'nın resmi internet sitesinde bu tarihten sonraki uçuşlar için daha önce biletleme işlemi yapılabiliyorken, resmi bir açıklama yapılmasa da şu anda en az Mart 2025'e kadar İsrail biletleri satılmıyor.

İstanbul, İsrailli yolcular için dünyanın yüzlerce noktasına aktarma yapabilecekleri popüler bir durak noktasıydı.

İsrail Havalimanları İdaresi'nin verilerine göre, 2023 yazında Türk Hava Yolları, Ben Gurion havalimanına en fazla uçuş gerçekleştiren havayollarından biri oldu. Temmuz ve Ağustos 2023'te, Tel Aviv'e gelen ve giden uçuşlardaki yolcuların %5'inden fazlası Türk Hava Yolları ile uçtu .

AERONEWS24

TÜRKİYE'NİN EN AKTİF, TARAFSIZ VE DOĞRU HAVACILIK HABERLERİ