Dubai merkezli havayolu Emirates, 2019'da Singapur ile Brisbane arasındaki uçuşları sonlandırmak için başvurduktan sadece beş yıl sonra, uzun süredir devam eden Singapur ve Melbourne arasındaki uçuşlarını durduruyor.

Singapur Rekabet ve Tüketici Komisyonu (CCCS), yaptığı açıklamada, Emirates'in rotadaki operasyonlarını sonlandırma talebinde bulunduğunu açıkladı.

Emirates, Covid-19 salgını sırasında 2020'den itibaren üç yıllık bir ara dışında, 1996'dan beri geniş gövdeli Boeing 777'lerle bu rotada uçuşlar gerçekleştiriyor.

Emirates-21

Dubai merkezli havayolu, kod paylaşımı ortağı Qantas'ın günde iki kez uçuşları aracılığıyla Melbourne ve Singapur arasında doğrudan uçuşlar sunmanın yanı sıra, Singapur'u Dubai'ye günde dört uçuşla ve Melbourne'den Dubai'ye aktarmasız uçuşlar düzenlenmeye devam edeceğini açıkladı.

Emirates'in Singapur-Melbourne hizmetlerinin sona ermesinin ardından havayolu, Singapur ve Avustralya arasında kendi uçaklarını uçurmayacağını, ancak Melbourne, Brisbane ve Sidney'e ortak uçuşlar sunmaya devam edeceği öğrenildi.

DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı

TÜRK HAVA YOLLARI UÇUŞLARINA BAŞLAMIŞTI

Mart ayında Türk Hava Yolları, Singapur-Melbourne rotasını işleten diğer beş havayolu ile rekabete başlamıştı.

Singapur-Melbourne hattında Avustralya bayrak taşıyıcısı Qantas, Singapur Havayolları (SIA), Qantas'ın düşük maliyetli havayolu Jetstar, SIA'nın low cost şirketi Scoot ve Emirates uçuşlar düzenliyordu.

Bu rotada Emirates günde bir uçuş gerçekleştirirken, Qantas her gün iki uçuş gerçekleştiriyor. SIA günde beş uçuş gerçekleştirirken, Türk Hava Yolları, Jetstar ve Scoot, Singapur ve Melbourne arasında günde bir uçuş gerçekleştiriyor.

Thy Türk Hava Yolları A350