Lufthansa Cargo, önümüzdeki ay Münih Havalimanı'ndan (MUC) yeni bir kargo rotası başlatacağını duyurdu. Şirket, 6 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bir Lufthansa Cargo Airbus A321 kargo uçağının haftada iki kez Münih ile İstanbul Havalimanı (IST) arasında kargo taşıyacağını açıkladı.

Mevcut Operasyonlara Ek

Bu yeni rota, Lufthansa, Brussels Airlines, Discover Airlines, Austrian Airlines ve SunExpress yolcu uçaklarını kullanarak Münih'ten yapılan mevcut gövde kargo operasyonlarına ek olarak hizmet verecek.

Lufthansa Cargo CEO'su Ashwin Bhat, "Müşterilerimize bu yeni kargo bağlantısını sunmaktan dolayı heyecanlıyız, bu da küresel ağımızı daha da çekici hale getiriyor. Özellikle güney Almanya'daki müşterilerimiz için Münih Havalimanı, hava kargo taşımacılığında hızlı ve güvenilir ulaşım için ideal koşullar sunuyor ve bu da nihayetinde başka bir önemli Avrupa havaalanından küresel iş yapmayı mümkün kılıyor," dedi.

Bhat, "Münih'ten kargo operasyonlarımızı başlatarak, ağımızı gelecekte müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha yakın bir şekilde hizalamak ve esnek bir şekilde yönetmeye devam etmek için temel atıyoruz," diye ekledi.

Pegasus, Ankara-Dublin seferlerine başladı Pegasus, Ankara-Dublin seferlerine başladı

Yeni kargo bağlantısının her Cumartesi ve Pazar günleri, LH8350 / LH8351 ve LH8346 / LH8347 uçuş numaralarıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Münih'teki İlaç Merkezi

Lufthansa Cargo'nun 38.000 m²'lik Münih üssünde, sıcaklığa duyarlı farmasötik ürünlerin optimal koşullarda saklanıp işlenebileceği CEIV sertifikalı bir İlaç Merkezi bulunuyor.

Flughafen München GmbH CEO'su Jost Lammers, "Lufthansa Cargo tarafından İstanbul'a düzenli kargo uçuşlarının başlatılması, Bavyera ihracat endüstrisi ve Münih Havalimanı için çok iyi bir haber. Bu yılın mevcut ortalamanın üzerindeki büyüme oranları, Münih Havalimanı'nın kargo için de bir hub havaalanı olarak giderek daha önemli hale geldiğini zaten gösterdi," dedi.

Kaynak: AERONEWS24