BAE ile Suudi Arabistan Krallığı arasındaki hava trafiği, kutsal Ramazan ayında umre ibadeti gerçekleştirmek isteyenler nedeniyle gözle görülür bir artış yaşandı. Kutsal ayın son on gününde zirveye ulaştı.

BAE Genel Sivil Havacılık Otoritesi, Emirlik Haber Ajansı WAM'a verdiği bilgide, BAE ile Krallık arasındaki uçuş sayısının geçen Mart ayında Ramazan ayının başlangıcına denk gelerek %13,3 arttığını doğruladı.  

Bu artışla birlikte, Mart ayında yaklaşık 383 haftalık uçuş gerçekleşti. Önceki Şubat ayında ise bu sayı yaklaşık 338 haftalık uçuşla sınırlıydı. 

Flydubai'nin Krallık'a olan uçuşlarını, marta ayında şubat ayına göre yüzde 40 arttı. Şubat’ta haftalık 93 uçuş gerçekleştirilirken martta bu sayı 130’a yükseldi.   

Etihad Havayolları, Krallık'a olan uçuşlarını Dammam, Cidde ve Riyad'daki destinasyonlar da dahil olmak üzere 63 uçuştan 77 uçuşa çıkardı. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne göre, Emirates Havayolları da martta ortalama 67 uçuş gerçekleştirdi.   

Wizz Air Abu Dhabi'nin uçuşları Dammam ve Medine dahil olmak üzere haftalık yaklaşık 21 uçuşa ulaşırken, Air Arabia'nın uçuşları Abha, Al-Jouf, Dammam, Al-Qassim, Hail, Cidde, Medine, Riyad dahil olmak üzere yaklaşık 88 haftalık uçuşa ulaştı. 

Etihad Havayolları, 11 Mart ile 7 Nisan arasında Suudi Arabistan Krallığı'ndaki varış noktalarına yaklaşık 45 bin yolcu taşıdı. 

Platoon, filosuna bir uçak daha ekledi Platoon, filosuna bir uçak daha ekledi

Ramazan ayında Suudi Arabistan Krallığı'ndaki Etihad Havayolları destinasyonları arasında Cidde'nin yolcular için en iyi seçenek olarak ortaya çıktığını, Cidde uçuşlarının yüksek talebi ve verimli hizmeti yansıtarak %95'i aşan yolcu doluluk oranına ulaştığını ekledi. 

Bu dönemde, Suudi Arabistan Krallığı'na seyahat edecek yolcuların en önemli destinasyonlarının BAE, Hindistan, Pakistan ve Endonezya olduğu belirtildi. Etihad Havayolları ise çeşitli uçak türleriyle Krallık'taki üç destinasyona uçuş gerçekleştirdi. 

Geçtiğimiz 15 Mart itibarıyla Etihad Havayolları'nın Cidde ve Riyad'a olan hizmetlerini kalıcı olarak artırdığını ve şirketin şu anda Cidde'ye 28, Riyad'a 28 ve Dammam'a 21 uçuş olmak üzere toplam 77 haftalık uçuş gerçekleştirdiğini açıkladı.