DHMİ Genel Müdürü ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Keskin'in, eski Bakan Mustafa Varank, müteahhit İslam Cevahir ve Simit Sarayı'nın sahibi Abdullah Kavukcu ile birlikte özel jetle Mekke'ye hac ziyaretinde bulunması büyük yankı uyandırdı. Özel jetin, Abdullah Kavukcu'ya ait olduğu ve devletten alınan teşvikle satın alındığı iddiaları tartışmaları alevlendirdi.

Özel Jetle VIP Hac Ziyareti

Hüseyin Keskin'in de aralarında bulunduğu dört kişinin, özel bir uçakla gerçekleştirdiği hac ziyareti, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘hac vizesi’ almadan Mekke’ye gidenleri Suudi Arabistan makamlarına şikayet etmesiyle ilgili tartışmaların gölgesinde gerçekleşti. Sözcü'den Hüseyin Şuekinci'nin haberine göre, AKP’li dört kişi özel uçakla VİP hac yaparak dikkatleri üzerine çekti.

HTK-SEN'e mobbing mi uygulanıyor? HTK-SEN'e mobbing mi uygulanıyor?

Teşvikle Satın Alınan Jet

Simit Sarayı’nın sahibi Abdullah Kavukcu’nun, devletten aldığı teşvikle Challenger 300 tipi özel jet satın aldığı iddiaları, bu seyahatin ardından yeniden gündeme geldi. Normal şartlarda teşvik parası amaç doğrultusunda kullanılmalı. İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır da daha önce bu konuyu gündeme getirerek, Kavukcu’nun teşvik parasıyla lüks bir hayat sürdüğünü ve halkın bu yükü taşıyacağını belirtmişti.

Hüseyin Keskin-1

Hüseyin Keskin’in bu özel jetle yaptığı hac ziyareti, devlet memurlarının bu tür lüks seyahatlerde bulunmasıyla ilgili etik tartışmaları yeniden alevlendirdi. Kamuoyunda büyük tepki çeken bu durum, devlet yetkililerinin ve kamuda önemli görevler üstlenen kişilerin, kamu kaynaklarını nasıl kullandığı konusundaki endişeleri artırdı.

Ziraat Bankası ve Simit Sarayı Tartışması

Abdullah Kavukcu’nun Simit Sarayı'nın, Ziraat Bankası tarafından kamulaştırılması girişimi de tepki çekmişti. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, devletin sanayi şirketlerinin iflasları karşısında sessiz kalırken, Simit Sarayı'na yapılan bu yardımı eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu girişimi onaylamadığını belirtmişti.

Kaynak: SÖZCÜ