Seyahat ederken yanımızda ne kadar nakit varlık bulundurabiliriz? Seyahat ederken yanımızda ne kadar nakit varlık bulundurabiliriz?

İspanyol havayolu şirketi Vueling, yakası çok düşük olduğu için bir kadın yolcuyu Mallorca havaalanında bıraktı. Şimdi firma için bir para cezası uygulandı.

İspanyol havayolu şirketi Vueling, bir çalışanının açık kıyafetleri nedeniyle bir yolcunun uçağa binmesine izin vermemesi nedeniyle 28.000 Euro para cezasına çarptırıldı.

Olay 2019 yılında Mallorca Havalimanı’nda meydana gelmişti. Çalışan, kıyafetini çok açık bulduğu için kadının uçağa binmesine izin vermemişti.

UÇAĞA ALINMAMIŞTI

İspanya Havacılık Güvenliği Derneği (AESA) tarafından bildirildiği üzere, kadın Vueling ile Palma’dan Barselona’ya uçmak istedi. Ancak, uçağa biniş sırasında çalışanın dekoltesini çok düşük bulması nedeniyle uçağa alınmadı. Diğer yolcuların ve kadının kendisinin yüksek sesli protestolarına rağmen, karar onaylandı ve uçak onsuz kalkarken kadın havaalanında durmak zorunda kaldı

AYRIMCILIK

İspanyol tüketici koruma derneği Facua daha sonra bu olayı AESA’ya bildirdi. Facua’ya göre bu, personel açısından ayrımcı ve cinsiyetçi bir davranıştı.

İlgili yolcunun herhangi bir tazminat alıp almadığı henüz belli değil. Facua cezayı memnuniyetle karşılarken, havayolu şirketlerinin kar marjı ve benzer olayların sıklığı göz önüne alındığında bu miktarın oldukça düşük olduğu eleştirisinde bulundu.