Uçak türbülansa girdi 30 kişi yaralandı Uçak türbülansa girdi 30 kişi yaralandı

Alman tur operatörleri, FTI'ın iflasının organize seyahat sektöründeki oyuncuların imajına zarar vermesinden endişe ediyor.

ReiseVor9 tarafından yapılan araştırmaya göre, Alman tur operatörlerinin yüzde 50'si, FTI'ın iflasının ardından ortaya çıkan pastadan pay alacağını düşünüyor. Ancak aynı araştırmaya katılanların 3'te 2'si iflasın tur operatörlerinin müşteriler nezdinde itibar kaybı yaşadığını belirtiyor.

FTI iflas eder etmez Almanya organize seyahat pazarının büyük oyuncularının harekete geçerek şirketin müşterilerine teklifler yağdırmış, genellikle depozitolardan feragat eden ve sınırlı bir süre için özellikle esnek iptal koşulları uygulayan özel tekliflerle hızlı bir şekilde müşterilere gittiler. Ayrıca, FTI'ın otellerdeki ve hava yolu şirketlerindeki kapasitelerini de devralmak için de çalışmalar yürüttüler. 

Almanya seyahat pazarının büyük oyuncuları FTI iflasından mümkün olan en büyük payı almak için mücadele ediyor. Araştırmaya katılanların en yarısı, FTI'ın iflasından faydalandığını ifade ediyor. 

Katılımcıların yüzde 38'i FTI'ın hava yolu şirketlerindeki ve otellerdeki kapasitelerini devralmaya çalıştığını açıklarken, iflasın sektörün imajına dönük etkisi ile ilgili ciddi şüpheler olduğu belirtiliyor. Araştırmaya göre katılımcıların 3'te 2'si FTI iflasının sektörün imajını olumsuz etkilediğini düşünüyor. Bundan daha fazla orandaki katımcı da genel olarak turizm sektörünün imaj kaybettiğine inanıyor. 

Araştırmaya katılan tur operatörü çalışanlarının yüzde 25'i ise FTI'ın iflasının sektörde uzun vadeli sonuçlar doğuracağına inanıyor. Öte yandan, olulan hasar nedeniyle Alman Seyahat Sigorta Fonuna (DRSF) yapılan ödemelerde artış olması bekleniyor.

Kaynak: TURİZM GÜNCEL