Dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi CANiK, 2023 yılının son fuar etkinliği olan EDEX fuarı için Mısır'a gitti. Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen EDEX fuarına katılan CANiK, 20'den fazla ülke delegasyonunu standında ağırladı.

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, fuarlara katılımlarının başarıyla tamamlandığını belirterek, "Gelişmiş orduların gözdesi yüksek teknoloji ürünlerimizi tanıttığımız fuarlarla birlikte yılı, dolar bazında yüksek ciro artışıyla tamamlıyoruz" dedi. EDEX fuarında, Türkiye'nin kalifiye edilmiş tek ve büyük kalibre uçaksavarı olan CANiK M2 QCB'nin yanı sıra birçok ürün sergilendi.

Sıcak hava balonu ile uzaya çıkmanın bedeli belli oldu Sıcak hava balonu ile uzaya çıkmanın bedeli belli oldu

CANiK, Afrika pazarında ilk kez tanıtılan CANiK M2 QCB, CANiK M2F, CANiK M3 gibi ürünleriyle dikkat çekti. Ayrıca, TRAKON ve TRAKON TARGAN gibi UNIROBOTICS tarafından üretilen uzaktan komutalı stabilize silah kuleleri de fuarın önemli ilgi odağı oldu.

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, 2023 yılını büyük bir başarıyla tamamladıklarını ifade ederek, "2024 yılına küresel ağır makineli tüfek pazarının en büyük üreticisi olarak giriş yapıyoruz. Bu yıl içinde tanıtımını yaptığımız Venom LR ve yeni UKSS kule ailemiz TRAKON ve TRAKON TARGAN’ın da ihracatlarına önümüzdeki sene başlıyoruz." şeklinde konuştu.

CANiK, 2024 yılında da fuar maratonuna devam ederek Ocak ayında SHOT SHOW'a, Şubat ayında ise WORLD DEFENSE SHOW'a katılacak.