Hong Kong merkezli havayolu şirketi Cathay Pacific Grubu, Airbus ile yapılan anlaşma kapsamında A350F kargo uçağı için sipariş verdiğini duyurdu. İlk etapta 6 adet A350F siparişi içeren anlaşma, Cathay Pacific'in güçlü kargo filosunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Cathay Pacific Grubu'nun kargo filosunda hizmet ömürlerini tamamlamaya başlayan Boeing 747F'leri değiştirmeyi planladığı A350F, 111 ton kapasitesi ve 4.700 deniz mili menzili ile öne çıkıyor. Uçak, Hong Kong merkezli Cathay Pacific'in ağır kargo pazarlarına geniş kapsamlı hizmet sunmasını sağlayacak.

Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu

Cathay Pacific Grubu İcra Kurulu Başkanı Ronald Lam, siparişin geleceğe yönelik bir yatırım olduğunu belirterek, "Bu son derece yakıt tasarruflu, yeni nesil kargolar önemli ek kargo kapasitesi sağlayacak, küresel ağımızı genişletecek ve sürdürülebilirlik liderlik hedeflerimize katkıda bulunacaktır." dedi.

Airbus Baş Ticaret Sorumlusu ve Uluslararası Başkanı Christian Scherer ise A350F'nin kargo taşımacılığı endüstrisinde yeni bir standart belirlediğini ifade ederek, "Uçak, mevcut A350 yolcu filosuna sorunsuz bir şekilde uyacak ve işletme maliyetlerini rekabetçi kargo pazarlarında daha önce görülmemiş bir seviyeye düşürecek." şeklinde konuştu.

A350F, Rolls-Royce Trent-XWB97 motorlarıyla güçlendirilmiş olup, eski 747F'ye göre %40'a varan yakıt tasarrufu ve karbon emisyonlarında azalmaya imkan tanıyacak. Bu modern kargo uçağı, sektördeki en büyük ana güverte kargo kapısına sahip olması, gelişmiş malzemelerle üretilmiş gövdesi ve ICAO'nun gelişmiş CO2 emisyon standartlarını tam olarak karşılayan yapısıyla öne çıkıyor.

Cathay Pacific Grubu, mevcut A350 filosuyla birlikte A350F'nin de eklenmesiyle Airbus'un en modern geniş gövdeli uçak ailesinin bir parçası olmaya devam edecek.