Boeing ticari ve savunma operasyonlarında toplam 97 uçağın teslim edildiği 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin önemli program teslimatlarını bildirdi. Havacılık devinin bu çeyreğe ilişkin ayrıntılı mali sonuçları 24 Nisan'da açıklaması planlanıyor.

Ticari uçaklar sektöründe Boeing, 737 modelinden 67 adet, 767 modelinden üç adet ve 787 modelinden 13 adet olmak üzere bu çeyrekte toplam 83 adet ticari uçak teslim etti. Savunma cephesinde ise şirket, altı adet yeniden imal edilmiş AH-64 Apache helikopteri, iki adet CH-47 Chinook helikopteri (biri yeni biri yenilenmiş), birer adet F-15 ve F/A-18 modeli, üç adet KC-46 Tankeri ve bir adet P-8 modeli olmak üzere toplam 14 uçak teslim etti.

Emirates, Wimbledon tenis turnuvasında sahaya çıkacak Emirates, Wimbledon tenis turnuvasında sahaya çıkacak

Bu duyuru, havacılık ve uzay endüstrisinin küresel salgının yol açtığı aksaklıklardan kurtulmaya devam ettiği, havayolları ve savunma müşterilerinin operasyonel kapasitelerini kademeli olarak arttırdığı bir dönemde geldi. Boeing'in teslimat rakamları, şirketin sağlığının ve ürünlerine olan talebin bir göstergesi olarak yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

Şirket, teslimat bilgilerinin bu ayın sonunda üç aylık mali sonuçlar açıklanana kadar nihai olarak kabul edilmeyeceğini vurguladı. Verilen teslimat rakamları Boeing'in mevcut operasyonel çıktısının bir yansımasıdır ve ayarlamaya tabi olabilir.