Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Almanya'da başlatılan geçici sınır kontrollerinin güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanması amacıyla yapıldığı belirtildi. Büyükelçilik, bu kontrollerin Türkiye için vize sürecini etkilemeyeceğini duyurdu.

Büyükelçilik, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Almanya'da bugünden itibaren sınır güvenliği ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrollerinin başlatıldığını duyurdu. Bu kontrollerin amacı, ülkeye giriş izni olmayan kişilerin Almanya'ya girişini engellemek olarak ifade edildi.

Ayrıca, alınan bu önlemlerin Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğu ve Schengen ortaklarına önceden bildirildiği kaydedildi. Yapılan açıklamada, Almanya'ya girişin hala mümkün olduğu ve bekleme sürelerinin en aza indirilmeye çalışılacağı vurgulanarak, Türkiye için vize verme sürecinin normal şekilde devam edeceği belirtildi.

Corendon, kürek sporuna da destek oluyor Corendon, kürek sporuna da destek oluyor

Almanya Sınır Kontrollerini Genişletti

Almanya, kara sınırlarında kontrolleri artırma kararı alarak bu uygulamayı genişletti. Polonya, Çekya ve İsviçre sınırlarında yapılan kontrollerin ardından, uygulama Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka sınırlarına kadar genişletildi. Bu yeni sınır kontrollerinin 15 Mart 2025'e kadar süreceği açıklandı.

Almanya, bu kontrollerin amacının yasadışı göçle mücadele olduğunu belirtti. Aynı zamanda, bir başka AB ülkesinden geçerek Almanya'ya gelen sığınmacı adaylarına yönelik yardımları kesme ve onları geldikleri ülkelere geri gönderme politikalarını da devreye sokacağını duyurdu.

Türkiye'ye Yönelik İddialara Yanıt

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Almanya'nın Schengen vizesi olan Türk vatandaşlarına sınır kapılarını kapattığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı. Almanya'nın sınır kapılarında aldığı bu önlemler, vizesi olan Türk vatandaşlarını kapsamamaktadır ve seyahatler normal şekilde devam edecektir.