Bu adımla birlikte, THY, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından geliştirilen Yeni Dağıtım Kapasitesi (NDC) teknolojisini kullanarak, uçuş hizmetlerini daha geniş kitlelere daha hızlı ve verimli bir şekilde sunmayı hedefliyor.

ARC Direct Connect platformu üzerinden yürütülen yeni iş birliği, THY’nin dağıtım stratejilerini güçlendirmesine olanak tanırken, seyahat acenteleri ve kurumsal müşterilere de daha fazla esneklik sunacak. Bu sayede acenteler, NDC üzerinden yapılan işlemleri güvenli bir şekilde yönetebilecek, verileri izleyebilecek ve riskleri minimuma indirebilecekler. Aynı zamanda yolcular, daha kişiselleştirilmiş ve kullanıcı dostu bir rezervasyon deneyimi yaşayacak.

Türk Hava Yolları Ticari Başkanı Ahmet Olmuştur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dağıtım stratejimizin evrimi sürecinde, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir NDC çözümüne ihtiyaç duyduk. ARC Direct Connect sayesinde, farklı kanallarda tutarlı bir alışveriş deneyimi sunarken, yolcu rezervasyonlarını daha kişiselleştirilmiş hale getirebileceğiz," ifadelerini kullandı.
Thy Arc

ARC Direct Connect ve ONE Order Kıdemli Yöneticisi Paige Blunt ise, "Türk Hava Yolları ile iş birliği yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. NDC işlemlerinin ARC Direct Connect üzerinden devreye alınması, THY’nin modern yolcu ihtiyaçlarına olan bağlılığını net bir şekilde ortaya koyuyor," dedi.

S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı

ARC, havacılık sektöründeki gelişen dağıtım ekosistemine öncülük ederek, havayolu şirketlerine ve seyahat acentelerine ihtiyaçlarına en uygun stratejileri uygulama esnekliği sunmaya devam ediyor. Bu iş birliği sayesinde THY, müşteri deneyimini optimize ederken, seyahat pazarındaki yeniliklere ayak uydurmaya devam edecek.

Kaynak: AERONEWS24