İsveçli bakanları Ankara’ya götüren uçak teknik arıza nedeniyle geri döndü. Türkiye ve İsveç arasındaki Güvenlik Mekanizması toplantısı da ertelendi.

İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ve Adalet Bakanı Gunnar Strömmer’i Ankara’ya götürmek için havalanan uçak teknik bir arıza nedeniyle Stockholm Arlanda Havalimanı’na geri döndü.

Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Richard Wahlström, yaptığı açıklamada, Dışişleri ve Adalet Bakanlarının içinde olduğu, Ankara’ya gitmek için havalanan uçağın teknik bir arıza nedeniyle geri döndüğünü belirtti. Wahlström, “Teknik arıza nedeniyle alınan bir güvenlik önlemiydi ve yolcular veya mürettebat için acil bir tehlike oluşturmuyordu. Terörizme ve organize suça karşı işbirliği de dahil olmak üzere birçok önemli konunun tartışılacağı Ankara’daki toplantı sabırsızlıkla bekleniyordu. En kısa sürede yeni bir toplantı gününün ayarlanması için çalışmalar başladı” ifadelerini kullandı.

Air France, ücretli ikram konseptini test edecek Air France, ücretli ikram konseptini test edecek

GÜVENLİK MEKANİZMASI TOPLANTISI YAPILACAKTI, ERTELENDİ

Türkiye ile İsveç arasında bakanlar düzeyinde Güvenlik Mekanizması Toplantısı bugün Ankara’da gerçekleştirilecekti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İsveçli mevkidaşı Maria Malmer Stenergard’ın başkanlık edeceği toplantıya, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile İsveç Adalet Bakanı Strummer da katılacaktı.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye-İsveç Güvenlik Mekanizması’ toplantısı ileri bir tarihte düzenlenmek üzere ertelendi. Başta terörizmle mücadele olmak üzere güvenlik alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde ortak çabanın süreceği bildirildi.

Kaynak: TRT HABER