İsviçre'nin en büyük havalimanı olan Zürih Havalimanı, güvenlik kontrollerini iyileştirme amacıyla iki güvenlik kontrol hattını bilgisayarlı tomografi (CT) tarayıcılarıyla donatıyor. Havalimanı, bu yeni cihazların farklı yapılandırmalarını ve bileşenlerini birkaç ay boyunca test ederek, yeni güvenlik kontrol hatlarının düzenini optimize etmeyi planlıyor.

Yolcu ve Bagaj Güvenliğinde Yeni Teknoloji

Yeni güvenlik kontrol hatları, el bagajlarının kontrolü için bir CT tarayıcı ve yolcuların kontrolü için bir güvenlik tarayıcıdan oluşuyor. Her iki cihaz da Smiths Detection tarafından sağlanıyor. Zürih Havalimanı yetkilileri, bu yeni teknoloji sayesinde yolcuların elektronik cihazlarını ve sıvılarını bagajlarından çıkarmadan güvenlik kontrolünden geçebileceklerini belirtti. CT teknolojisi, bagaj içeriğinin üç boyutlu bir görüntüsünü oluşturarak tehlikeli maddelerin tespitini kolaylaştırıyor.

Uzun Vadeli Planlar ve Geçici Düzenlemeler

İGA İstanbul Havalimanı  Avrupa’nın “En İyi Havalimanı” seçildi İGA İstanbul Havalimanı Avrupa’nın “En İyi Havalimanı” seçildi

Uzun vadede, Zürih Havalimanı'ndaki tüm güvenlik kontrol hatlarının bu yeni teknoloji ile donatılması planlanıyor. Şu anda, iki test hattı geleneksel güvenlik hatları ile paralel olarak çalıştırılıyor. Yolcular, hangi güvenlik kontrol hattına yönlendirileceklerini seçemiyorlar. Ayrıca, sıvılarla ilgili kurallar (maksimum 100 mililitre kapasiteli kaplar ve toplamda bir litre sıvı) geçici olarak yürürlükte kalmaya devam ediyor.

Zürih Havalimanı, bu yenilikçi adımı ile güvenlik kontrollerini hızlandırmayı ve yolcu deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Test sürecinden elde edilecek veriler, gelecekteki uygulamalar için önemli bir rehber olacak ve güvenlik standartlarının yükseltilmesine katkıda bulunacak.