Netflix'in yeni filmi "Kar Kardeşliği" (Society of Snow), And Dağları'nda 1972'de meydana gelen ve hayatta kalanların zorlu koşullarda karşılaştığı acı dolu olayı detaylı bir şekilde anlatıyor. 13 Ekim 1972'de Uruguay Hava Kuvvetleri'ne ait 571 sefer sayılı uçak, Montevideo'dan Şili'nin başkenti Santiago'ya gitmek üzere havalanmış, ancak dağa çarparak bir buzuldan aşağı kayarak kara çakılmadan önce kanatları ve kuyruğu kopmuştu.

Emirates, yenilenen B777'si ile Riyad seferlerine başladı Emirates, yenilenen B777'si ile Riyad seferlerine başladı

Film, 4 Ocak'ta Netflix'te yayımlanmadan önce 13 Aralık'ta Uruguay ve 15 Aralık'ta İspanya'da vizyona girecek. Yönetmen J.A. Bayona, filmi 2 saat 24 dakika boyunca, gerçek kaza yerinde, deniz seviyesinden 12 bin feet yükseklikte çekildiğini belirtiyor.

Trajik olayda 33 yolcu kazadan kurtulmuş, ancak hayatta kalmak için kurtarılmayı beklerken arkadaşlarını yemek zorunda kalmışlardı. Film, bu acı dolu hikayeyi duygusal bir şekilde seyirciyle buluşturmayı hedefliyor.

Yönetmen J.A. Bayona, Today'e yaptığı açıklamada, "12 bin feet'te, tam olarak uçağın düştüğü yerde, yılın aynı zamanında çekim yapıyorduk" diyor. Film, olayın gerçekleştiği bölgede çekilen sahnelerle izleyicilere etkileyici bir atmosfer sunmayı amaçlıyor.