TUM, İGA İstanbul Havalimanı'nda ziyaretçilerine Türk ve dünya mutfağından benzersiz lezzetleri sunan bir proje olan 'Cafe Yanımda' ile duyusal, zihinsel ve fiziksel farklılıkları olan bireylerin yanında olmaya devam ediyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunda, TUM/TRU CEO’su Sadettin Cesur, 'Cafe Yanımda' ekibiyle bir araya gelerek, projenin bir yılda elde ettiği başarıda büyük payı olan çalışanları kutladı.

TUM ve İGA iş birliğiyle, Erişilebilir Herşey Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen 'Cafe Yanımda' projesi, elektrikli tekerlekli sandalyeler için şarj istasyonu, sese ve kalabalığa duyarlı bireyler için izole yemek alanı, işaret dili hizmeti veren dijital danışma kiosku ve erişilebilir masa ve sandalyeler gibi özelliklerle engelli misafirlere rahat ve konforlu bir yeme-içme deneyimi sunuyor. Ayrıca, projenin istihdam ettiği çalışanlarının ekonomik ve sosyal yaşama aktif katılımlarını destekliyor.

TRU Ağırlama Hizmetleri'nin desteğiyle gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunda, 'Cafe Yanımda' çalışanları, TRU/TUM CEO’su Sadettin Cesur ile bir araya gelerek keyifli bir gün geçirdi. Çalışanlardan Tuğba, "Erişilebilir olarak tasarlanan Cafe Yanımda’da arkadaşlarımla birlikte misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bugün ise kafemizde ağırlanmış olmak bizi çok iyi hissettirdi" ifadelerini kullandı. Cafe Yanımda’nın bir diğer çalışanı Sevgi ise kahvaltı organizasyonundan ötürü çok mutlu olduklarını belirtirken, bu özel günde yanlarında olan TUM ekibine teşekkür etti.

Dünya genelinde yolcu sayısı arttı Dünya genelinde yolcu sayısı arttı

TUM/TRU CEO’su Sadettin Cesur, "Cafe Yanımda, gerek sunduğu imkanlar gerekse gelirini toplumsal faydaya aktarma modeli ile dünyada eşi benzeri olmayan bir proje; örnek bir modeldir. Tabii burada en büyük farkı da; yine çok özel ihtiyaç sahibi bireyler olan çalışanlarımız oluşturdu. Hepsine tek tek teşekkürü borç biliyorum" dedi.