Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelini keşfetmeye açık, meraklı çocukları bilimle buluşturma misyonunu sürdürüyor. "Teknoloji geliştiren bir Türkiye" hedefi doğrultusunda, Türkiye'nin dört bir yanına bilim ve teknolojiyi yayma amacını taşıyan "Bilim Türkiye Ailesi", Trabzon'a da "Bilim Trabzon" ile katıldı.

Merkezin 21 Kasım Salı günü gerçekleşen açılış törenine T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, çocuklar ve birçok davetli katıldı.

Trabzon Ortahisar'da inşa edilen "Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi"nin açılışında konuşan Bakan Kacır, Trabzon'da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Özdemir Bayraktar'ı rahmetle anarak sözlerine başladı. Özdemir Bayraktar'ın ülkenin bağımsızlık idealine ulaşmasında öncü bir mühendis ve sanayici olarak büyük bir görev üstlendiğini belirtti. Ayrıca, milli teknoloji hamlesi vizyonuna vurgu yaparak, gençlere vazgeçmemeyi, hayallerin peşinden koşmayı öğreten Bayraktar'ın önemine değindi.

Bakan Kacır, Türkiye'nin kritik teknolojileri üretebilen bir ülke konumuna geldiğini vurgulayarak, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin önemine ve gençlerin bu merkezlerde yetişmesinin ülkenin geleceği için ne kadar kıymetli olduğuna dikkat çekti.

İki hava yolu şirketi arasında tarihi anlaşma İki hava yolu şirketi arasında tarihi anlaşma

Selçuk Bayraktar ise yaptığı konuşmada, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin bir ürünü olduğunu belirtti. Baba toprağı Trabzon'da böyle bir merkezin açılmasının kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade eden Bayraktar, Bilim Merkezi'nin gençlerin bilim ve teknoloji dünyasıyla tanışmasına katkı sağlayacak bir platform olacağını vurguladı. Ayrıca, merkezin insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkartacak bilim insanları ve teknologlar yetiştirmeye katkı sağlayacağını ifade etti.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin toplam 2.200 m² alanda kurulduğunu belirten Bayraktar, merkezin içinde atölyeler, planetaryum ve sergi alanlarının bulunduğunu ifade etti. Bilim Merkezi'nde, astronomi, havacılık, uzay, teknoloji, temel bilimler, enerji, matematik, tasarım ve deneyap atölyelerinin yer alacağını açıkladı.

Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin, gençlerin zihinsel ve sosyal gelişimine katkı sağlamak, bilim ve teknolojiyi toplum için daha anlaşılır ve ulaşılabilir hale getirmek amacıyla hayata geçirildiği belirtildi. Atölyelerde, ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere uygulamalı eğitimler verileceği, sergi alanında ise etkileşimli dört tema altında toplam 42 adet serginin yer alacağı belirtildi. Ayrıca, planetaryumda astronomi ve uzay ile ilgili filmlerin gösterileceği ifade edildi.

Bilim Trabzon, geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve girişimcilerini yetiştirmeyi hedefleyerek, öğrencilere bilim ve teknoloji dünyasını eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde keşfetme imkanı sunacak.