Sivil Havacılık

THY Teknik personeline yüzde 27,7 zam

THY Teknik A.Ş. ile yetkili sendika Özçelik-İş arasında imzalanan 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında personel ücretlerine yapılacak zam oranı belli oldu.

Abone Ol

Türk Hava Yolları'nın yüzde yüz iştiraki olan THY Teknik A.Ş. ile yetkili sendika Özçelik-İş arasında imzalanan 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında personel ücretlerine yapılacak zam oranı belli oldu.

Enflasyon Rakamları Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve yılın ilk altı ayındaki enflasyon oranı yüzde 24,73 olarak ölçüldü. Bu veriler doğrultusunda, THY Teknik A.Ş. personeline yapılacak zam oranı belirlenmiş oldu.

Maaşlara %27,73 Artış

TÜİK'in açıkladığı 6 aylık enflasyon rakamının üzerine yüzde 3 ilave artış yapılacak ve böylece THY Teknik A.Ş. personelinin maaşlarına toplamda %27,73 oranında zam uygulanacak. Bu artış, Ağustos ayında yapılacak maaş ödemelerine yansıtılacak.

Gelecek Dönemlerde Ek Ücret Artışları

Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, ilerleyen dönemlerde de personelin maaşlarına ek artışlar yapılacak. 3. ve 4. dönemlerde, 6 aylık enflasyon oranına ilave olarak %2 ücret artışı sağlanacak. Bu düzenleme, çalışanların enflasyon karşısında maaşlarının korunmasını ve yaşam standartlarının yükseltilmesini amaçlıyor.

THY Teknik A.Ş.'nin Vizyonu

THY Teknik A.Ş., yaptığı açıklamada, çalışanlarının mutluluğu ve memnuniyetinin şirketin başarısının anahtarı olduğunun altını çizdi. Yapılan bu maaş artışının, şirketin çalışanlarına olan bağlılığını ve onların refahını ön planda tutma çabasını yansıttığı ifade edildi.