Emirates'in kargo iştiraki Emirates Skycargo, filosunu genişletme planlarını hızlandırarak beş yeni Boeing 777 F kargo uçağı siparişi verdi. Uçakların 2025 itibarıyla teslim edilmesi bekleniyor. Bu yeni siparişlerle birlikte Emirates Skycargo, 2026 yılına kadar toplam 14 Boeing 777 F uçağı teslim alacak.

Bunun yanı sıra, Emirates Skycargo, Dubai Aerospace Enterprise ile dört mevcut Boeing 777 F uçağı için uzun vadeli bir kiralama anlaşması imzaladı. Yapılan bu yatırımlar sayesinde, şirketin Aralık 2026’ya kadar toplam 21 Boeing 777 F uçağından oluşan bir filo işletmesi planlanıyor. Bu, şu anda 11 uçaktan oluşan filonun önemli ölçüde genişlemesi anlamına geliyor.

EasyJet, Fransa'da atağa kalkacak EasyJet, Fransa'da atağa kalkacak

Ayrıca, Emirates Skycargo, mevcut on Boeing 777-300 ER yolcu uçağını kargo uçağına dönüştürme planını sürdürüyor. Emirates Group Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, “Yeni kargo uçaklarına yatırım yaparak artan talebi karşılamak ve müşterilerimize daha fazla esneklik, bağlantı ve seçenek sunarak pazardaki fırsatları değerlendirme imkanı sağlıyoruz” dedi.