ABD'de Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanı'nda yaşanan bir olayda, uçuşa geç kalan bir Spirit Airlines yolcusu, uçağa alınmayınca kapıda yer hizmeti veren görevlilere saldırdı. Güvenlik görevlileri tarafından müdahale edilen yolcu gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Bu olay, uluslararası hava taşımacılığı sektöründe artan bir sorunun bir yansımasıdır. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verilerine göre, kuraldışı yolcu olayları dünya genelinde endişe verici bir artış göstermektedir. 2021 yılında her 835 uçuşta bir kuraldışı yolcu olayı yaşanırken, 2022'de bu oran her 568 uçuşta bir olarak kaydedilmiştir. Bu tür olaylar arasında sigara veya elektronik sigara içmek, kabin bagaj kurallarına uymamak ve yanlarında getirdikleri alkolü tüketen yolcuların davranışları bulunmaktadır.

IATA Başkan Yardımcısı Conrad Clifford, bu istatistikleri paylaşarak endişesini dile getirmiş ve yolcuların ve mürettebatın güvenli bir seyahat deneyimi yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulamıştır. Clifford ayrıca, profesyonel mürettebatların kuraldışı yolcu durumlarını yönetmek için eğitimli olduğunu ancak güvenlik kurallarına uymayan küçük bir yolcu azınlığının bu davranışlarını sürdürmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmiştir.