Türk Hava Yolları'ndan önemli anlaşma Türk Hava Yolları'ndan önemli anlaşma

Cathay Pacific Havayolları'nın Hong Kong'dan New York'a gerçekleştirdiği 16 saatlik uçuş sırasında tuvalet kapısı yerinden çıktı. Olay, geçtiğimiz pazartesi gübü CX 840 sefer sayılı uçuşta meydana geldi.

South China Morning Post (SCMP) tarafından bildirildiğine göre, A350-900 model uçakta, kalkıştan sadece üç dakika sonra lavabolardan birinin kapısı menteşelerinden ayrıldı. Olayın nasıl fark edildiği ve kapının gevşediği sırada lavabonun içinde bir yolcu olup olmadığı bilinmiyor.

Uçaktaki yolculardan biri, bir kabin memurunun tuvalet kapısını tutarken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta, kabin memurunun sıçrama koltuğuna bağlı olduğu görülüyor. Başka bir fotoğrafta ise kabin memurlarının kırık kapıyı onarmaya çalıştığı anlar yer alıyor. 

Uçuş takip sitesi FlightAware'a göre, uçak yerel saatle 21:08'de JFK Havalimanı'na inerek planlanan iniş saati olan 20:35'ten yaklaşık 30 dakika gecikti. Uçuşta herhangi bir yaralanma bildirilmezken, Cathay Pacific mühendislik ekibinin olayı araştırdığı belirtildi.

Kaynak: AERONEWS24