Üçlü Savunma İşbirliği Toplantısı'nın ikinci ayağı, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında savunma sanayii alanında iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir toplantı ile Pakistan'ın Rawalpindi kentinde gerçekleştirildi. Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, yaptığı açıklamada, ziyaret kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sahir Shamshad Mirza ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Muhammad Avais Dastgr'ı makamlarında ziyaret ettiklerini ve iki ülke arasında savunma sanayii alanında verimli görüşmeler yapıldığını belirtti.

Pegasus, Ankara-Dublin seferlerine başladı Pegasus, Ankara-Dublin seferlerine başladı

Haluk Görgün, Türkiye'nin Pakistan ve Suudi Arabistan ile tarihsel ve köklü diplomatik ilişkilere sahip olduğunu vurgulayarak, üç ülkenin ortak hedefleri doğrultusunda atılan adımların önemine değindi. Ayrıca, Suudi Arabistan'da düzenlenecek olan Dünya Savunma Fuarı'nda bir sonraki toplantının gerçekleştirilmesi hedeflendiğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl Baykar, Suudi Arabistan ile 3 milyar dolarlık önemli bir iş birliği anlaşması imzalamış ve AKINCI TİHA sistemi konusunda iş birliği yapma kararı almıştı. Baykar ayrıca, Türkiye'nin savunma sanayii ürünleri olan TB2 ve AKINCI'yi Pakistan'a ihraç etmişti. Suudi Arabistan ve Pakistan, Türkiye'nin savunma sanayii ürünlerini satın alan önemli ülkeler arasında yer alıyor.