Rusya Savunma Bakanlığı, Herson bölgesinde Ukrayna'ya ait bir Mi-8 helikopterini düşürdüğünü açıkladı. Bakanlık, devam eden özel askeri operasyon kapsamında yaşanan çeşitli çatışmalara dair detayları paylaştı.

Kupyansk yönünde, Batı Askeri Grubu birlikleri ile koordineli topçu birimlerinin eylemleri sonucunda, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 30. ve 32. mekanize tugaylarına ait taarruz gruplarının saldırıları püskürtüldü. Bu çatışmada Ukraynalı 80'den fazla asker etkisiz hale getirilirken, birçok araç ve teçhizat imha edildi. Ayrıca, Rus hava savunma sistemleri Herson bölgesinde bir Mi-8 helikopterini düşürdü.

Güncel bilgilere göre, diğer bölgelerde de çeşitli çatışmalar yaşandı. Krasnıy Liman yönünde, Merkez Askeri Grubu birlikleri Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin belirli bölgelerindeki Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne ait güçlere saldırdı. Güney Donetsk yönünde, Doğu Askeri Grubu birlikleri Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 79. Hava Saldırı Tugayı'nın birimlerine hava, topçu ve çoklu roketatar saldırıları düzenledi.

Zaporojye yönünde, Rus ordusu Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin farklı tugaylarına karşı hava saldırıları ve topçu ateşi gerçekleştirdi. Donetsk yönünde, Güney Askeri Grubu birlikleri Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin birimlerine karşı aktif eylemlerde bulundu. Herson yönünde ise Dnepr Askeri Grubu birlikleri İngulets bölgesindeki Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin birimlerine karşı saldırılar düzenledi ve bir Mi-8 helikopterini düşürdü.

Rusya 20 Ukrayna İHA'sını engelledi Rusya 20 Ukrayna İHA'sını engelledi

Bu gelişmelerin yanı sıra, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre, özel askeri operasyonun başından bu yana Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait toplam 565 uçak, 265 helikopter, 10 bin 488 insansız hava aracı, 447 uçaksavar füze sistemi, 14 bin 494 tank ve diğer zırhlı muharebe araçları, bin 201 çok namlulu roketatar sistemi, 7 bin 645 sahra ve havan topu ile 17 bin 121 adet özel askeri araç imha edildiği belirtildi.