Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın Manavgat ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek turizmle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantının açılışında konuşan Bakan Ersoy, 2023 yılında Antalya'nın 15 milyon 600 binin üzerinde turisti ağırladığını belirtti. Bu rakamın, önceki seneye göre yüzde 16'lık bir artış olduğunu ifade etti.

Ersoy, İngiliz turistlerin 2023'te Muğla'yı ziyaret eden yabancı turistler arasında ilk sırada yer aldığını söyledi. İngiliz turistlerin yaklaşık 1,5 milyonunu oluşturduğunu açıklayan Bakan Ersoy, onları Rusya, Almanya, Polonya, Hollanda ve diğer ülkelerden gelen turistlerin izlediğini belirtti. Ayrıca, 2022'de 2 milyon 977 bin 103 turisti ağırlayan Antalya'nın, 2023'te rekor bir ziyaretçi sayısı yakalayarak 2019'da kırdığı rekoru geçtiğini sözlerine ekledi.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

Bakan Ersoy, rekorları hazırlık yapılmadan elde edilemeyeceğini vurgulayarak, 2 yıl önce Antalya Havalimanı ihalesinin başarıyla gerçekleştirildiğini ve hızla yatırıma devam edildiğini dile getirdi. Havalimanında 2024 yılında ilave kapasitelerin devreye alınmaya başlanacağını ve 2025 yaz sezonunda kapasitenin 2 katına çıkarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı. Ayrıca, havalimanındaki turist yoğunluğunu karşılamak için yapılan otoban ihalesinin de önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bakan Ersoy, kültür turizmini teşvik etmek adına Side Antik Kenti'ne yapılan ciddi yatırımlara değindi. Side Antik Kenti'ndeki tarihi yapıların restore edileceğini ve aydınlatmanın da modernize edileceğini ifade etti. Bu yatırımların amacının, turistlerin otelden çıkıp ilçe merkezlerine inmelerini teşvik etmek ve turizmi 12 aya yaymak olduğunu belirtti. Bakan Ersoy, hedeflerinin nitelikli turizmi artırmak, gelir grubu yüksek turistleri çekmek ve esnafın hak ettiği payı almasını sağlamak olduğunu vurguladı.