İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasına ilişkin nihai rapor kamuoyuyla paylaşıldı. Raporda, helikopterin düşme nedeni olarak zorlu hava koşulları gösterildi.

Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında katıldığı bir baraj açılışı töreninden dönerken helikopter kazası geçirmiş ve hayatını kaybetmişti. Kazada Reisi'nin yanı sıra, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve sekiz yetkili de yaşamını yitirmişti.

Zorlu Hava Koşulları Etkili Oldu

İran devlet medyasının bildirdiğine göre, Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyetin bulunduğu helikopter, kötü hava şartları nedeniyle düştü.

Sabotaj ve Müdahale İddiaları Reddedildi

THY, uçak alım finansmanında bir ilke imza attı THY, uçak alım finansmanında bir ilke imza attı

İran Genelkurmay Başkanlığı tarafından 24 Mayıs'ta yayımlanan ön inceleme raporunda, helikopterin parçalarında mermi veya dışsal bir cisim izine rastlanmadığı belirtildi. Yapılan detaylı incelemelerde, helikopterde sabotaj veya elektronik harp müdahalesine dair herhangi bir bulguya ulaşılamadığı açıklandı.

Kazaya ilişkin nihai raporun yayımlanması, olayın aydınlatılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.