Türk Hava Yolları (THY), ABD-Teksas merkezli dünyanın en büyük uçuş rezervasyon dağıtım sistemi (GDS) olan Sabre'den çıkarıldığını duyurdu. İki şirket arasında yapılan müzakerelerden bir sonuç alınamazken, taraflar birbirini suçlamaya devam ediyor.

Türk Hava Yolları, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Sabre sisteminde diğer havayollarının sahip olduğu koşullara erişebilmek adına yapıcı görüşmeler yürüttüklerini, ancak Sabre'nin bu çabaları karşılıksız bıraktığını belirtti. Şirket, diğer GDS sistemlerinde kalmayı sürdüreceklerini de vurguladı.

Tailwind Havayolları'na IATA Üyeliği Sonrası Özel Ziyaret Tailwind Havayolları'na IATA Üyeliği Sonrası Özel Ziyaret

Sabre ise yaptığı açıklamada, "Sabre'nin olağanüstü çabalarına rağmen karşılıklı fayda sağlayabilecek makul bir anlaşmaya varılamamıştır. Bu nedenle Türk Hava Yolları’nın içerikleri artık Sabre aracılığıyla sunulmayacaktır." ifadelerine yer verdi.

Konuya ilişkin çıkan haberlerde, Türk Hava Yolları’nın Ekim ayında TK Connect isimli New Distribution Capability (NDC) sistemine dayalı yeni bir dağıtım kanalı kurmayı planladığı ileri sürüldü. Ayrıca, THY'nin eski GDS rezervasyonlarına ek ücret uygulamayı ve düşük ücretli bazı içerikleri bu sistemden çıkarmayı düşündüğü belirtildi.

Yeni NDC sistemindeki içeriklerin, Amadeus ve Travelport gibi diğer rezervasyon sistemlerini kullanan seyahat danışmanlarının yanı sıra üçüncü taraf toptancılara da sunulması bekleniyor. İçeriğe ayrıca Türk Hava Yolları’nın online rezervasyon portalları ve direkt bağlantılar üzerinden de erişim sağlanabilecek.