AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, ülkenin güvenliğini daha da sağlamlaştırmak amacıyla önemli bir adım attı. Błaszczak, 1000'den fazla CAMM-ER füzesi ve 100'den fazla fırlatıcıyı kapsayan dev bir hava savunma sistemi anlaşması için MBDA (Missile Defense Advocacy Alliance) ile Polska Grupa Zbrojeniowa S.A. (PGZ) arasında bir anlaşma imzaladı. Bu stratejik hamlenin toplam maliyeti, 4 milyar poundu (yaklaşık 20 milyar PLN) aşıyor.

NAREW adı verilen bu hava savunma programı, Birleşik Krallık ve İtalya işbirliğiyle geliştirilen CAMM-ER füzelerini kullanarak 40 km'nin üzerinde menzile sahip, modern ve gelecekteki tehditlere karşı etkili bir savunma sağlayacak. PGZ-NAREW Konsorsiyumu, Eylül ayında Polonya Silahlanma Ajansı'ndan NAREW için yürütme sözleşmelerini almıştı.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, yaptığı açıklamada, "MBDA ile Narew programı kapsamında başka bir endüstriyel anlaşma imzalandı ve bunun sonucunda, Polonya Silahlı Kuvvetlerine 1.000'den fazla CAMM ER füzesi ve 100'den fazla fırlatıcı sağlanacak. Değeri 4 milyar poundu aşıyor. Anlaşma aynı zamanda Polonya'da roket ve fırlatıcı üretimini sağlayacak kapsamlı teknoloji transferini de kapsıyor," şeklinde konuştu.

Anlaşma, aynı zamanda Polonya ile MBDA arasındaki en büyük ihracat sözleşmesi olarak tarihe geçti. CAMM-ER hava savunma sistemi, Financial Times'ın haberine göre, ABD Entegre Savaş Komuta Sistemi ve Polonya radarlarını da içerecek şekilde tasarlandı. Bu iş birliği, İngiliz mühendislerin Polonyalı meslektaşlarıyla birlikte çalışmasını sağlayarak, her iki ülkedeki istihdamı ve kritik becerileri destekleyerek 15 yıldan uzun bir süre boyunca sürecek.