Ermeni heyeti, Almanya ziyaretine Hohenfels’teki Çokuluslu Ortak Hazırlık Merkezi’ni ziyaret ederek eğitim faaliyetlerini gözlemleyerek başladı. Ayrıca heyet, Ermeni Ordusu’nun Astsubay birliklerini daha da geliştirme hedeflerinin bir parçası olarak Astsubay Akademisi ile de görüştüler.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Asryan, şu ifadeleri kullandı:

“Ermeni Silahlı Kuvvetleri şu anda önemli reformlar ve dönüşümlerden geçiyor. Biz ortaklarımızdan ve özellikle ABD’den destek almak ve en iyi uygulamaları öğrenmek istiyoruz. Bu tartışmalar, ordumuzun dinamik ve karmaşık bir ortamdaki değişikliklere yanıt verme yeteneğini geliştirmeyi hedeflediğimiz için ABD Avrupa Komutanlığı ile gelecekte ortak eğitim planlamak ve yürütmek için temel oluşturuyor.”


Ermenistan Savunma Bakanlığı’na göre Basham, ABD’nin Güney Kafkasya ulusunun silahlı kuvvetlerini “profesyonelleştirmesine”, komuta-kontrol yapılarını modernize etmesine ve askeri personeli daha büyük ölçekte eğitmesine yardım etmeye hazır olduğunu ifade etmekte. Ancak ABD’nin potansiyel silah tedariki konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bahse konu ziyaret, Ermenistan’ın hem Rusya hem de komşu İran tarafından eleştirilen bir ABD-Ermeni askeri tatbikatına ev sahipliği yapmasının üzerinden iki aydan kısa bir süre sonra gerçekleşti. Asryan ve Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikiyn, tatbikatı iki ABD’li generalle birlikte izlemişti.

Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu

Tatbikatlar, Ermeni hükümetinin uzun süredir müttefiki olan Moskova ile yaşadığı benzeri görülmemiş gerilimleri daha da artırdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, 8 Eylül’de Moskova’daki Ermeni Büyükelçisi’ne sunduğu protesto notunda, Erivan’ın “düşmanca” eylemlerini sıralamıştı. Başbakan Nikol Paşinyan ise Rusların ülkesine yönelik güvenlik taahhütlerini yerine getirmede başarısız olmaları nedeniyle hükümetinin Ermenistan’ın dış ve güvenlik politikalarını “çeşitlendirmeye” kararlı olduğunu vurgulamıştı.

Kaynak: Massis Post