Darüşşafakalı Öğrenciler TEKNOFEST’te Zirvede Darüşşafakalı Öğrenciler TEKNOFEST’te Zirvede

46 yaşındaki Sergey Ochigava, Kasım ayında Danimarka'dan Los Angeles'a giden bir uçağa bilet, pasaport veya vize olmadan binerek ABD'ye kaçak giriş yapmaktan suçlu bulundu. Ochigava'nın Scandinavian Airlines uçuşunda güvenlikten biniş kartı olmadan geçtiği ve fark edilmeden Los Angeles'a ulaştığı belirtildi. Yetkililer, Ochigava'nın uçakta çeşitli davranışları nedeniyle fark edildiğini, ancak bilet veya vize başvurusu gibi kayıtların bulunamadığını ifade etti.

Uçağın kabin ekibi, Ochigava'nın her yemek servisi sırasında iki öğün yemek istemesi ve kabin ekibine ait çikolatayı yemeye çalışması nedeniyle dikkat çektiğini belirtti. Bir uçuş görevlisi, Ochigava'nın diğer yolcularla konuşmaya çalıştığını ancak çoğunun onu görmezden geldiğini söyledi. Ochigava'nın uçağın indiği Los Angeles'ta ABD sınır görevlileri tarafından karşılandığı ve herhangi bir resmi seyahat belgesi olmadığı tespit edildi.

Ochigava'nın mahkemede suçlu bulunması durumunda beş yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor. Savcılar, Ochigava'nın ABD'ye giriş sırasında yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiğini, pasaportunu uçakta unuttuğunu söylediğini ancak daha sonra kendisine Rus ve İsrail kimlik kartlarının bulunduğunun anlaşıldığını ifade etti. Ochigava'nın savunması ise uçak bileti alıp almadığını bilmediği, nasıl bindiğini hatırlamadığı ve üç gündür uyumadığı yönündeydi.