DSÖ'nün yardım uçağı Beyrut'a ulaştı DSÖ'nün yardım uçağı Beyrut'a ulaştı

Selçuk Belediyesi, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin insansız yangın söndürme uçağı projesine destek oluyor. İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 2021 yılında Türkiye'de yaşanan orman yangınlarından ilham alarak TEKNOFEST 2024'te başarılı olmayı hedefliyor. Projeleri, orman yangınlarına anında müdahale etmeyi amaçlıyor.

THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yıldırım Karayel, projenin başlangıcını öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiklerini ve bu projeyi insansız yangın uçağına dönüştürdüklerini ifade etti. İnsansız yangın uçağının, yangın öncesinde ve sonrasında gerekli müdahalelerde bulunarak yangının tahribatını minimum seviyeye indirmeyi amaçladığını belirtti.

THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Cemre Nur Akbulut, projelerine 2021 yılındaki orman yangınlarından esinlenerek başladıklarını ve TEKNOFEST 2022'de 6. olduklarını, 2023'te ise yarı finale kadar ilerlediklerini ifade etti. Projelerini sürekli geliştirdiklerini ve Selçuk Belediyesi'nden malzeme desteği aldıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Projeye destek veren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, gençlerin ilham verici çabalarına destek olmanın, ormanlarımızın yok olmasının önüne geçmek adına önemli bir adım olduğunu ifade etti. Selçuk Belediyesi olarak gençlerin her zaman yanında olduklarını ve projeye verdikleri desteği vurguladı. Başkan Sengel, gençlere başarılar diledi.