Çelebi Havacılık’ta üst düzey atama Çelebi Havacılık’ta üst düzey atama

Dünya genelinde havayolu ve seyahat yazılım çözümleri sağlayıcısı olan Hitit, Kazakistan ve Orta Asya'nın en büyük havayolu grubu olan Air Astana'nın düşük maliyetli havayolu şirketi FlyArystan ile olan iş ortaklığını yenilediğini duyurdu. 2019 yılında başlayan iş birliği, FlyArystan'ın ticari faaliyetlerine başlaması sürecinde gerçekleşmişti. Yenilenen iş ortaklığıyla birlikte Hitit, FlyArystan'ın Orta Asya seyahat pazarındaki dönüşümünü ve yenilikçi projelerini desteklemeye devam edecek.

Hitit'in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, FlyArystan ile olan iş birliğinin yenilenmesinin, pandemi döneminde yaşanan zorluklara rağmen başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti. FlyArystan'ın 2020 yılında pandemiye rağmen 2 milyonun üzerinde yolcu taşıyarak önemli bir başarı elde ettiğini ve Skytrax tarafından 4 yıldızla ödüllendirildiğini söyledi. Karaağaç, FlyArystan'ın Hitit teknolojisi ile gerçekleştirdiği projeler arasında iJan yazılımı destekli kiosk projesi ve ücretli check-in hizmeti gibi uygulamaların bulunduğunu ifade etti.

FlyArystan'ın Başkan ve CEO'su Adrian Hamilton-Manns, Hitit ile olan iş birliklerinin teknoloji stratejilerinin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, FlyArystan'ın havaalanı self-servis hizmet yaklaşımını genişletme planları olduğunu ve bu konuda Hitit'in sunduğu teknolojinin önemli bir avantaj sağladığını belirtti. İkilinin iş birliğinin devam etmesinin önemli olduğunu ifade eden Hamilton-Manns, 2024 ve sonrasında planlanan yeniliklerin Hitit ile olan iş birliği sayesinde mümkün olacağını dile getirdi.