ASELSAN ve Sefine tarafından geliştirilen Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) MARLİN için BMC Power tarafından geliştirilen AZRA motorunun entegrasyon aşamasında sona gelindi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilen ilk SİDA MARLİN'in motoru olan AZRA, BMC Power tarafından geliştirilen ve 600 beygir güç üreten bir motordur.

Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri Balıkesir Merkez Havalimanı için yeni öneri

AZRA motoru, öncelikle kara araçları için geliştirilmiş olup, BMC Power tarafından deniz şartlarına uygun hale getirilmiştir. Marinize edilen motorun tasarımı geçen yıl tamamlanmış ve prototip motorlar üretilmiştir. BMC Power'ın hedefi, AZRA motorunun MARLİN platformu ile başlayarak, diğer Türk tasarımı Silahlı İnsansız Deniz Araçları (SİDA) ve İnsansız Deniz Araçları (İDA) projelerinde de kullanılmasını sağlamaktır.

BMC Power, AZRA motorunu sadece MARLİN platformunda değil, aynı zamanda Deniz Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan çekici botlarda da kullanmak için çalışmalarını sürdürmektedir. AZRA motorunun iki farklı versiyonu bulunmaktadır: Gen 1 ve Gen 2. Toplamda 6 silindire sahip olan AZRA, 12,8 litre hacme sahiptir ve turboşarj besleme ünitesi içermektedir.