Emirates, Wimbledon tenis turnuvasında sahaya çıkacak Emirates, Wimbledon tenis turnuvasında sahaya çıkacak

Pakistan Hava Kuvvetleri'nin operasyonel üssünde gerçekleştirilen Göreve Başlama ve Operasyona Geçirme Töreni'nde, Türkiye'den tedarik edilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ve Bayraktar TB2 SİHA da tanıtıldı.

ISPR tarafından aktarılan bilgilere göre, Genelkurmay Başkanı General Syed Asim Munir, 2 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen törene Baş Konuk olarak katıldı. Genelkurmay Başkanı'nın üsse gelişi sırasında, Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Zaheer Ahmed Baber Sidhu tarafından karşılandı. Tören, PAF'ın yeni devreye aldığı silah sistemleri ve savunma yeteneklerini sergiledi. Genelkurmay Başkanı'nın varışından sonra, Pakistan Hava Kuvvetleri'nden oluşturulan bir birlik, Şeref Kıtası'nı Genelkurmay Başkanı'na takdim etti.

Genelkurmay Başkanı'nın konuşmasında, Pakistan Hava Kuvvetleri'nin J-10C savaş uçakları, modern radarlar, İnsansız Hava Araçları (İHA'lar), gezici mühimmat yetenekleri ve uzun menzilli sistemlerden oluşan cephaneliğindeki son yeniliklerin, ülkenin hava savunma yeteneklerini önemli ölçüde güçlendirdiğine vurgu yapıldı. Törenin ardından çeşitli Pakistan Hava Kuvvetleri savaş uçakları, eğitim uçakları ve İHA'larının yer aldığı bir hava gösterisi gerçekleştirildi.

Bu törende Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar AKINCI TİHA'nın tanıtılması, Türkiye'nin savunma sanayisi ürünlerinin uluslararası alanda ilgi görmeye devam ettiğini göstermektedir. Ayrıca, uydu görüntülerinde Bayraktar TB2 SİHA'nın daha önce görüldüğü, Mayıs 2022'de Pakistan'da bu İHA'nın kullanıldığına dair belirtilerin ortaya çıktığı ifade edilmiştir.