Polonya ordusu, yeni M1A2 SEPv3 tankları için 12 adet ROSOMAK taktik tekerlekli komuta kontrol aracı alacak. Yapılan sözleşmenin brüt değeri 268 milyon Zloti (65 milyon dolar) olarak belirlendi ve teslimatların 2025-2026 yılları arasında gerçekleşmesi planlanıyor.

KTO ROSOMAK platformundaki Komuta Araçları, ABRAMS M1A2 SEPv3 tanklarının tabur düzeyindeki komuta ve personel süreçlerini desteklemeyi amaçlıyor. Her araç, tabur karargahının operasyonel personeli için dört eşdeğer iş istasyonunu düzenleyebilecek şekilde tasarlanmıştır. Komuta araçları, tabur düzeyindeki operasyonlarda güvenli ve etkili iletişimi sağlamak amacıyla gizli bilgilerin telsiz ve telsiz yoluyla güvenli bir şekilde alışverişini mümkün kılacak temel iletişim ekipmanlarıyla donatılacak. Ayrıca araçlar, dahili iletişim alt sistemleri ile de donatılacaktır.

Bu anlaşma, Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti ile Nisan 2022'de imzalanan 4,75 milyar ABD Doları değerindeki bir sözleşmenin bir parçasıdır. Bu sözleşme kapsamında, 250 adet M1A2 SEPv3 ana muharebe tankının yanı sıra ilgili ekipmanların yanı sıra 26 adet M88A2 HERCULES teknik destek aracı, 17 adet M1074 MÜŞTEREK HÜCUM KÖPRÜSÜ köprüsü ve eğitim, lojistik paketi ve mühimmat ikmali de yer alıyor.

AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

M1A2 SEPv3, Amerikan ABRAMS ana muharebe tankının en son versiyonudur. Bu tank, programlanabilir mühimmat da dahil olmak üzere en yeni mühimmat türlerini kullanabilen 120 mm'lik M256 yivsiz topa sahiptir. Gelişmiş yangın kontrol sistemi ile yüksek güvenlik sağlar. Yardımcı silahlar arasında uzaktan kumandalı CROWS silah modülü içeren büyük kalibreli 12,7 mm makineli tüfek ve iki adet 7,62 mm makineli tüfek bulunmaktadır.