Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın, İtalyan havayolu şirketi ITA'nın hisselerini satın alma girişimi, AB rekabet kuralları tarafından ciddi bir iyileştirme olmadıkça engellenecek. Geçen hafta sunulan çözümlerin, anlaşmanın İtalya'yı diğer ülkelerle birleştiren kısa ve uzun mesafe rotalarında rekabeti azaltabileceği ve ITA'nın Milano Linate Havalimanı'ndaki pazar gücünü artırabileceği endişelerini gidermeye yetmediği belirtildi.

Kaynaklara göre, Lufthansa'nın daha fazla çözüm sunması için hala zaman var, bu da Komisyon'un 4 Temmuz'daki kararından önce olduğu söyleniyor. AB rekabet kurumu ve Lufthansa, yorum yapmayı reddetti. Bu anlaşma ve British Airways sahibi IAG'in Air Europa'nın satın alımına ilişkin önerisi, Avrupa havayolu endüstrisindeki mevcut birleşme eğilimini vurguluyor.

AB soruşturması devam ederken, Roma'nın, devlet kurumu ITA'nın, Alitalia'nın halefi olarak %41'lik hissesini Lufthansa'ya satma planına sadık kaldığı ve diğer seçenekleri düşünmediği belirtildi. Geçtiğimiz hafta Lufthansa'nın, AB rekabet kurallarına uygunluk onayı almak için bazı ITA kısa mesafe rotalarını koruma teklifinde bulunduğu söylendi. Alman havayolu şirketinin, aynı zamanda rakipleriyle arasında bağlantılı uçuşlar için anlaşma yapmaya hazır olduğu belirtildi. Bu tür anlaşmalar, farklı havayolu şirketlerinin, birden fazla havayoluyla gerçekleşen uçuşları içeren rotalardaki yolcuları ele almasına izin verir.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

AB'nin uzun mesafe rotalarıyla ilgili endişeleri ele almak için, taşıyıcı, ITA'yı United Airlines ve Air Canada ile ortak girişimine entegre etmeyeceğini ve ITA'nın iki yıl boyunca bağımsız olarak faaliyet göstereceğini belirtti. Lufthansa ayrıca, 40 Milano Linate havalimanı slotunu easyJet ve Volotea'ya devretmeyi teklif etti. Anlaşmanın 4 Temmuz'da karara bağlanması planlanan Avrupa Komisyonu, rakiplerden, tüketici ve seyahat örgütlerinden ve pilot gruplarından geri bildirim almayı hedefliyor. Yanıtları vermek için 19 Mayıs'a kadar süreleri bulunuyor.

Kaynak: AERONEWS24