Lufthansa, yeni “Allegris” first class “suite plus” ürününü ilk Airbus A350 uçağına monte etmeye başladı. Havayolu, bu gelişmiş first class hizmetini seçili uçuşlarda sunmaya hazırlanıyor. Ancak, bu yeni ürünün resmi hizmete başlama tarihi henüz açıklanmadı. Lufthansa'nın Müşteri Hizmetleri Müdürü Heiko Reitz, Chicago’da düzenlenen özel bir etkinlikte yaptığı açıklamada, "İlk uçağımızı bu sistemle donattık ve şu anda montaj sürecindeyiz" dedi.

Tedarik Zinciri Sorunları Yavaşlatıyor

Lufthansa'nın bu yeni first class ürününün tanıtım süreci, Collins Aerospace'ten gelen koltuk tedarikindeki zorluklar nedeniyle yavaşladı. Ancak bu darboğazların giderek hafiflediği bildiriliyor. Reitz, “İlerlemelerden memnunuz ve yakında first class uçuşunun resmi başlangıç tarihini de açıklayacağız” şeklinde konuştu.

Heart Aerospace, hibrit elektrikli uçağı ES-30'u tanıttı Heart Aerospace, hibrit elektrikli uçağı ES-30'u tanıttı

Lufthansa, Allegris kabinlerini ilk olarak 1 Mayıs’ta Münih-Vancouver uçuşlarında kullanıma sundu. Ardından Münih-Toronto hattında da tanıtılan bu ürün, şu anda Münih’ten San Francisco, Şanghay ve Chicago’ya gerçekleştirilen seçili A350 uçuşlarında sunuluyor. Ancak first class bölümü şu anda ekonomi koltuklarıyla kapalı durumda.

Müşteri Geri Bildirimi Önemli

Şu anda beş A350 uçağı, Allegris iş sınıfı, premium ekonomi ve ekonomi sınıfı koltuklarını taşıyor. Lufthansa, bu yeni hizmeti tamamen devreye almadan önce müşterilerden gelen geri bildirimleri değerlendirmeyi amaçlıyor. Bugüne kadar 120.000 yolcu, Allegris ile 500’den fazla uçuş gerçekleştirdi ve geri bildirimler son derece olumlu oldu. Lufthansa, Ekim ayı sonunda Münih’ten Bengaluru ve Cape Town’a yapılacak uçuşlarda da Allegris hizmetini sunacak.

Lufthansa Grubu’na bağlı Swiss havayolu ise Airbus A330 uçaklarına kendi "Senses" versiyonunu entegre ediyor. Ancak yüksek duvarlar ve kapılar nedeniyle A330 uçaklarında ağırlık dağılımı sorunları yaşanıyor ve bu durum uçağın burnunu ağırlaştırıyor. Swiss, bu sorunu dengelemek için uçağın arka kısmına ağırlık plakası yerleştiriyor. Lufthansa ise A330 uçaklarına Allegris first class getirmeyi planlamıyor ve bu sorunların yalnızca Swiss'e özgü olduğunu belirtiyor.