Rusya’nın Irkutsk merkezli bölgesel havayolu şirketi Iraero, filosunu genişletmek adına önemli bir adım attı. Şirket, Rusya'nın havacılık devi United Aircraft Corporation (UAC) ile 21 yeni uçak teslimatı için bir niyet anlaşması imzaladı. Bu anlaşma kapsamında beş Yakovlev Superjet 100, yedi Yakovlev MS-21 ve dokuz Tupolev Tu-214 modeli uçağın teslim edilmesi planlanıyor. Teslimatların 2035 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.

PIA, Avrupa'ya Uçuşlarını Yeniden Başlatmaya Hazırlanıyor PIA, Avrupa'ya Uçuşlarını Yeniden Başlatmaya Hazırlanıyor

Devlet Destekli Leasing ile Yeni Uçaklar

Iraero'nun filosuna katılacak bu uçaklar, Rusya'nın devlet destekli leasing şirketi GTLK tarafından satın alınacak ve daha sonra Iraero'ya kiralanacak. Iraero Genel Müdürü Yuri Lapin, “Yerel bir üretici ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz ve filomuzu modern sivil uçaklarla güçlendirmeye kararlıyız,” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu anlaşma, Rusya'nın yerli uçak üretim kapasitesini destekleme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Iraero'nun bu yeni uçaklarla, hem iç hatlarda hem de uluslararası uçuşlarda daha etkin bir hizmet sunması bekleniyor.