Mayıs ayının ortasında başlayan kurban bayramı tatil aramaları Haziran ayıyla birlikte en üst seviyelere ulaştı. Kurban bayramı döneminden önceki tatil aramalarıyla kurban bayramı dönemi için tatil aramalarının arasında %132’lik bir artış oldu. 

Tatilseverler ise kurban bayramı için en çok Antalya için arama gerçekleştiriyor. Antalya bölgesinde ise en çok Kemer ve Alanya için arama yapılıyor. Antalya’dan sonra ise tatil aramalarında tatilseverlerin Mersin araması dikkat çekiyor. Mersinin ardından Muğla bölgesi için Fethiye ve Datça, Balıkesir’de Erdek ve Ayvalık, İzmir’de ise Çeşme ve Seferihisar için tatilseverler tatil aramaları gerçekleştiriyor.  

Divan İstanbul Oteli’nin Genel Müdürlük Görevine Yulia Kardeşoğlu Getirildi Divan İstanbul Oteli’nin Genel Müdürlük Görevine Yulia Kardeşoğlu Getirildi

Konuyla ilgili olarak Neredekal.com Ceo’su Gökhan Sivrikaya; ‘ Antalya’da çok sayıda farklı konaklama alternatifi sunan işletme bulunuyor. Otel konsepti dışında konaklamak isteyenler için merkezde bulunan apart ve pansiyonlar her bütçeye uygun konaklama alternatifi sunuyor. Daha da uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenler ise geçen seneden beri tatil rotalarına Mersin’i ekliyor. Muğla ve Balıkesir’de tatilseverlerin gözde destinasyonları arasında her zaman yerini alıyor. Bölgesi, denize yakınlığı ve konaklama konseptine göre de gecelik konaklama bütçeleri değişkenlik gösteriyor. Kurban bayramı dönemi için tatilseverlerin tatil aramalarını daha da arttırarak kendi bütçelerine göre tatil seçeneklerini değerlendireceğini düşünüyoruz’’ dedi.  

Türkiye Kurban Bayramının 2.Günü Tatile Çıkıyor

Neredekal.com’un 15 milyon kullanıcısı ve 23 binden fazla tesise ait verileri incelediğinde tatilseverlerin son 3 yıldır kurban bayramının ikinci gününde tatile çıktığı gözlemleniyor. Bayramın birinci gününde kurban bayramı ile ilgili merasimlerini gerçekleştiren tatilseverler sonrasında tatile başlıyor. Bu yıl okulların tatil olma dönemi ile bayramın aynı zamana denk gelmesi Türkiye’nin ikinci gün bayram tatiline başlama alışkanlığını yine de değiştirmiyor. Otellere girişlerinde daha çok bayramın ikinci gününde olduğu görülüyor. Tatilseverlerin  %23.4’ü 3 gece, %37.2’ si ise 4 gece ve üzeri konaklamayı tercih ediyor. 

En Çok Her Şey Dahil Oteller Aranıyor 

Kurban bayramı tatili için tatilseverler en çok her şey dahil oteller için arama gerçekleştiriyor. Devamında hala devam eden erken rezervasyonlu fiyat avantajı sunan oteller için aramalar yapılıyor. Bungalovlar, apart oteller ve en son da pansiyonlar için aramalar devam ediyor. Her şey dahil otellerin sundukları konseptler ve avantajlar tercih edilmelerinde önemli rol oynuyor. Özellikle çocuklu ailelerin ulaşım, yeme- içme, mini club ve aktivite noktasında fiyat değerlendirmesi yaptıklarında her şey dahil otellerin tercih ediyor.   

Mayıs Ayında Oda Fiyatları %72 Arttı 

TÜİK verilerine göre Mayıs ayında Lokanta ve Oteller harcama grubunda bir önceki yıla göre fiyat artışı %92.94 olarak gerçekleşti. 

Neredekal.com’da listelenen 23 binden fazla konaklama tesisine ait veriler incelendiğinde, 2024 yılı Mayıs ayında ortalama 1 gecelik oda fiyatının geçen yılın aynı döneminde göre %72 artış gösterdiğini gözlemliyoruz. Mayıs ayında otellerin ortalama oda fiyatları bir önceki yıla kıyasla %72 artarak 1.876 TL’den 3.236 TL’ye yükseldi.   Mayıs ayında en çok artış yaşanan iller sırasıyla Nevşehir (%111) ve Çanakkale (86%) oldu. Çanakkale’yi sırasıyla Ankara, Balıkesir takip etti İzmir, Muğla ve Antalya’da ise artış ortalamanın altında kalmıştır.