HTK-SEN'e mobbing mi uygulanıyor? HTK-SEN'e mobbing mi uygulanıyor?

Air France, prestijli cadet pilot programı için başvuruları açtığını duyurdu.
 

Yeni cadet pilot alımı, yaş veya önceki uçuş deneyimi fark etmeksizin tüm adayları kapsıyor. Program, Air France tarafından tamamen finanse edilen ve saygın ortak okullar aracılığıyla verilen 24 aylık kapsamlı bir eğitim kursu sunuyor. Başarılı cadetler, Air France için Airbus A220 ve A320 uçaklarını veya yan kuruluşu Transavia için Boeing 737 ve Airbus A320neo uçaklarını komuta etmeye hazır first officer olarak mezun olacaklar.

Yoğun Eğitim Süreci

Adaylar, sıkı bir seçim sürecinin ardından, uçuş güvenliği, teknik uzmanlık ve çevreye duyarlı pilotluk konularında en yüksek standartları aşılayacak yoğun bir eğitimden geçecekler. Air France, “Pilotlarımız, görevlerini benzersiz bir profesyonellikle yerine getirerek üst düzey müşteri memnuniyeti sağlıyorlar,” açıklamasında bulundu.

Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Ön Planda

Air France, çeşitlilik ve cinsiyet eşitliğini teşvik eden bir ortam yaratma konusundaki kararlılığını vurguladı. Havayolu, kadınların teknik mesleklere yönelmelerini aktif olarak teşvik ediyor ve destekliyor. Önceki cadet alımında kadın adayların oranı %10 iken, bu oran şu anda şirkette çalışan kadın pilotların oranı olan %9'un biraz üzerindedir.

Air France, “Çeşitlilik ve kapsayıcılığın geliştiği bir ortam yaratmaya kararlıyız,” diyerek, özellikle kadınların havacılıkta teknik rollere geçişini desteklemeye odaklandıklarını belirtti.

Başvuru ve Webinar Detayları

Başvuru kampanyası 15 Temmuz 2024 tarihine kadar açık olacak. Adaylar, seçim süreciyle ilgili ayrıntılı bilgileri Air France'ın web sitesinde bulabilirler. Air France, 6 Haziran ve 13 Haziran 2024 tarihlerinde bilgilendirici webinarlar düzenleyecek. Bu oturumlar, program hakkında değerli bilgiler sağlayacak ve başvuru sürecine yönelik rehberlik edecek.